Головна Новини Дозвілля психологія Перевірений спосіб, який допоможе вам відірватися від смартфона
commentss НОВИНИ Всі новини

Перевірений спосіб, який допоможе вам відірватися від смартфона

Відповідь виявилася очевидною

2 грудня 2020, 20:56
Поділіться публікацією:

Часто в компанії друзів можна помітити людину, яка половину вечора проведе в своєму телефоні, відмовившись від спілкування. І подібна проблема зустрічається все частіше, тому що звичка кожну свою вільну хвилину витрачати на смартфон прив'язується до нас все сильніше. Але вирішити проблему можна, і кваліфікований психолог Дмитро Сінара знає як.

Перевірений спосіб, який допоможе вам відірватися від смартфона

Як не витрачати багато часу на гаджети. Фото: unsplash. Jacob Owens

Перше, що потрібно зробити в такій ситуації — "розбити" увагу людини, яка "застрягла" в телефоні. Наприклад, ви можете дістати свій гаджет і запропонувати співрозмовнику відкласти телефони в сторону. І хоч би якою була його реакція, хоч не кілька секунд це зможе відвернути його увагу.

Друге — людина сама повинна усвідомити, що їй потрібно навчитися контролювати свою увагу. Тут хорошою альтернативою може стати фізична активність або прогулянка на свіжому повітрі. Але істотний мінус у цього способу теж є: це дає лише тимчасовий ефект.

Фахівець також додав, що якщо людина в цілому більше любить віртуальне спілкування, ніж живе, то це може говорити про наявність серйозної психологічної проблеми. А її потрібно вирішувати вже на більш "серйозному особистісному рівні", резюмував психолог.

Як повідомляло видання "Коментарі", що насправді впливає на рівень нашого терпіння. Японські вчені провели нове наукове дослідження, в ході якого їм вдалося з'ясувати, що ж насправді впливає на рівень нашого терпіння. Виявляється, що за це відповідає гормон серотонін. Він "диктує" нашій свідомості, як нам відреагувати на ту чи іншу ситуацію: спокійно почекати чи не терпіти більше ні хвилини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини