Головна Новини Дозвілля психологія П'ять ознак, які відрізняють дурнів від розумних людей
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять ознак, які відрізняють дурнів від розумних людей

Ці ознаки негативно характеризують людину

8 січня 2021, 13:55 comments1594
Поділіться публікацією:

"Дурість і мудрість з такою ж легкістю схоплюються, як і заразні хвороби", — попереджав Шекспір. Тому людей у своєму оточенні потрібно вибирати ретельно. Але як зрозуміти, хто насправді перед вами: розумна людина або дурень? Психологи виділили п'ять основних ознак.

П'ять ознак, які відрізняють дурнів від розумних людей

що відрізняє розумних людей від дурних (фото з відкритих джерел)

Схильність звинувачувати інших у своїх помилках

Розумні люди не бояться визнати свої помилки, тому що вони готові завжди винести з них життєвий урок і отримати досвід. А ось дурна людина ніколи не візьме на себе відповідальність, і буде у всіх невдачах звинувачувати інших людей, але тільки не себе.

Бажання завжди мати рацію

Важливою ознакою інтелекту є здатність проаналізувати ситуацію з різних точок зору і при наявності аргументів, представлених співрозмовником, визнати неправоту в тій чи іншій ситуації, і поміняти свою точку зору. А дурні люди будуть доводити свою правоту, попри аргументи та докази.

Агресивна реакція під час конфлікту

Якщо щось йде не так, як планувалося, дурна людина відразу почне проявляти агресію і злість. Зв'язок між такою поведінкою і низьким рівнем інтелекту вдалося довести вченим з університету Мічигану.

Ігнорування потреб і емоцій інших людей

Розумні люди намагаються звертати увагу на емоції, переживання і потреби інших людей, ставлячи себе на їх місце. Від цього вони менш егоїстичні. Дурним же людям, як правило, для розуміння цього потрібно виконати досить великий шлях.

Вони вважають себе кращими за інших

Дослідники довели, що люди з низьким рівнем інтелекту вважають себе розумнішими й кращими за інших. Вони схильні до гомофобії та расизму. Дурні часто ображають інших, щоб на їхньому тлі мати кращий вигляд.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які звички роблять людей тупими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини