Головна Новини Дозвілля психологія Не піддавайся емоціям: як здобути впевнену перемогу в суперечці
commentss НОВИНИ Всі новини

Не піддавайся емоціям: як здобути впевнену перемогу в суперечці

Уміння підтримати дискусію прихильно позначиться на твоїй репутації

8 вересня 2020, 12:32
Поділіться публікацією:

Багатьом з нас доводилося ставати учасниками суперечок. Хтось сам їх постійно провокує, а хтось тільки й думає, як би швидше зіскочити з теми, якщо вже дійшло до суперечки. Якщо тобі часто доводиться дискутувати, то незалежно від того, любиш ти це чи ні,  необхідно виробити власну тактику. За допомогою порталу mport ми підкажемо тобі, як почуватися  впевнено під час суперечки.

Не піддавайся емоціям: як здобути впевнену перемогу в суперечці

Спокій

В будь-якій суперечці головне — залишатися спокійним. Не піддавайся емоціям, не переходь на особистості та нікого не ображай. Зберігай холоднокровність в будь-якій ситуації і тоді твій опонент сам почне втрачати терпіння.

Аргументи

Для перемоги в суперечці самих лише аргументів замало. Всі вони повинні бути логічними й обґрунтованими. Ще один чіт — спрямованість їх на слабкі місця опонента. Нехай відчуває, як його оборона падає, поки ти продовжуєш обстрілювати його все новими й новими аргументами його неправоти.

Предмет суперечки

Відразу визначтеся щодо предмета суперечки. Якщо зібралися сперечатися щодо якихось релігійних питань, то утримайтеся від плавного переходу в політику або економіку. А то ваша суперечка ризикує через деякий час перейти на особистості, а може навіть закінчитися бійкою.

Ігнорування

Якщо опонент почав тебе провокувати, то будь впевнений — ти зіткнувся з мерзотником. Відмінні ліки проти провокацій — ігнорування слів опонента. Побачивши твій спокій, він зрозуміє, що його наїзди — просто жалюгідні.

Вміння слухати

Одна з найбільших навичок у світі — вміння слухати. Пізнаєш його істину — і навчишся вишукувати нестикування в аргументах опонента. А з ними ще легше заплутати й втопити його в океані своєї мудрості та життєвого досвіду, навіть якщо розумієш, що по суті він має рацію.

Тепер у тебе є всі шанси не зганьбитися і завершити суперечку достойно. Також видання "Коментарі" розповість, як правильно розпоряджатися грошима.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини