Головна Новини Дозвілля психологія Не любов, а маніпуляція: які дрібниці допоможуть це розрізнити
commentss НОВИНИ Всі новини

Не любов, а маніпуляція: які дрібниці допоможуть це розрізнити

Зазвичай маніпулятор впливає через наші емоції

17 березня 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

Маніпуляція в стосунках — поширене явище, яке може приводити до конфліктів і навіть зруйнувати союз. Деякі партнери намагаються маніпулювати своїми половинками, видаючи свої дії за прояв любові.

Не любов, а маніпуляція: які дрібниці допоможуть це розрізнити

Як відрізнити любов від маніпуляції / Фото: Depositphotos

Експерти кажуть, що у стосунках важливо навчитися відрізняти справжнє кохання від маніпуляції. Але як це зробити? Можливо, наведені нижче дрібниці допоможуть в цьому розібратися, адже вони можуть вказувати на маніпулятора.

Замість вибачення вам кажуть "... але я так тебе люблю"

Можливо, ви помічали, що партнер спочатку робить те, що призводить вас до роздратування, стресу і нервового напруження, наприклад, проявляє сильні ревнощі. А потім він свою поведінку аргументує тим, що сильно вас любить. Тобто, винними в результаті залишаєтеся ви. А ще такий прийом він може використовувати для того, щоб вас відвернути.

Партнер постійно лестить вам

Звичайно ж, лестощі — це приємно, але все повинно бути в міру. Якщо ваш партнер завжди вам лестить, він, можливо, хоче зачарувати та "прив'язати" вас ще більше, щоб потім вами було простіше маніпулювати.

Над вами образливо жартують

Партнер вас часто ображає, а коли ви починаєте висловлювати своє невдоволення, говорить, що це всього лише жарт. Але може бути й не жарт. Деякі маніпулятори хочуть, щоб такі приховані образи засіли в голові, і ви почали їм вірити.

Партнер говорить, що не зможе без вас жити

Деякі чоловіки та жінки у стосунках люблять грати на емоціях свого партнера, намагаючись маніпулювати його діями. Часто такі люди погрожують самогубством, якщо партнер не зробить те, що вони хочуть.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що робити, якщо у стосунках постійні сварки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини