Головна Новини Дозвілля психологія Названо найромантичніший метод боротьби з депресією
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найромантичніший метод боротьби з депресією

Гінеколог-ендокринолог Олена Романенко назвала найромантичніший метод боротьби з осінньою депресією

19 жовтня 2021, 13:45
Поділіться публікацією:

Багато людей в осінній період починають впадати в депресію, а це погано позначається на здоров'ї. Гінеколог-ендокринолог Олена Романенко розповіла, який романтичний спосіб допоможе швидко позбутися від поганого настрою.

Названо найромантичніший метод боротьби з депресією

Як боротися з депресією / Фото: oir.mobi

Спеціаліст порадила більше цілуватися, бо цей знак вираження симпатії або любові позитивно позначається на роботі всього організму. У процесі залучено кілька почуттів, а значить поцілунок підвищує рівень тестостерону, який впливає на сексуальність, а також підсилює викид дофаміну, який відповідає за почуття задоволення і щастя, а ще під час поцілунку активізується окситоцин, який запускає механізми прихильності та емпатії.

Простіше кажучи, за допомогою поцілунку можна підвищити настрій і розслабитися, оскільки стрес і тривога зникають. І чим довше триває поцілунок, тим нижче рівень кортизолу в організмі.

Експерт також нагадала про ендорфіни, адже поряд з поцілунками та іншими ніжностями цей гормон стимулює циркуляцію крові, вона швидше проходить через головний мозок, який фіксує приємні відчуття, даруючи відчуття ейфорії.

Нагадаємо, дослідники з Каліфорнійського університету створили електричний імплантат для лікування депресії. Пристрій, розміром з коробку сірників, приєднали до мозку, щоб посилати імпульси в певні моменти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, дослідники з Northwestern Medicine створили додаток для смартфона, який допомагає людям лікувати депресію.

Читайте також, експерти перерахували продукти, які не рекомендується їсти при депресії, тому що вони здатні погіршити стан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини