Головна Новини Дозвілля психологія Мовчання - золото: чому слід тримати язик за зубами
commentss НОВИНИ Всі новини

Мовчання - золото: чому слід тримати язик за зубами

П'ять причин десять разів подумати, перш ніж вставляти свої п'ять копійок

7 листопада 2020, 17:49 comments8423
Поділіться публікацією:

Багато з нас люблять підтримувати дискусію, демонструвати ерудицію, висловлюватися з будь-якого важливого і не дуже питання. Але іноді є сенс просто промовчати. І сьогодні ми розповімо тобі, для чого це потрібно.

Мовчання - золото: чому слід тримати язик за зубами

Чому краще змовчати

Думати двічі

Необережно сказане слово може привести до втрати роботи, сварки з другом або втрати коханої. Думай над кожним словом, перш, ніж його вимовляти.

Розуміння

Люди часто чують те, що хочуть почути. І не важливо, що має на увазі опонент. В результаті виходить, що ти керуєшся тільки власними емоціями і вже сформованою точкою зору.

Лаконічність

Ти не вважаєш, що стислість — сестра таланту? Все ж постарайся говорити якомога лаконічніше. Сам Бенджамін Франклін, батько-засновник американської нації, вважав цю якість однією з найважливіших: "Мовчи. А якщо говориш, то тільки те, що принесе користь тобі або оточуючим".

Ні полеміці

Не поспішай провокувати полеміку, якщо не згоден зі співрозмовником з приводу актуальної проблеми. Спершу послухай аргументи всіх опонентів, а потім зроби свої висновки. Досить часто це приносить більше користі, ніж твоє ораторське вміння.

Нові друзі

Іноді людині не потрібно нічого, крім уваги і підтримки. У подібних випадках вміння вислухати буде високо оцінене. Якщо не наважишся на такий подвиг, так і залишишся самотнім розумником.

Як бачиш, вміння зайвий раз промовчати допоможе виявитися на висоті в деяких ситуаціях. Не бійся розвивати цю навичку. Також видання "Коментарі" розповість, як чоловікові підтримувати розмову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини