Головна Новини Дозвілля психологія 4 поради для одиноких батьків
commentss НОВИНИ Всі новини

4 поради для одиноких батьків

Виховання дитини - як океанське плавання - повне бурхливих бур, сильних хвиль, із дуже рідкісними випадками штилю і сонячної погоди. Виховувати малюка разом з партнером - досить складна справа, але коли ви робите це самостійно, складність підіймається на абсолютно новий рівень

10 грудня 2020, 10:22
Поділіться публікацією:


4 поради для одиноких батьків

Фото: narodna-pravda

Однак батьки в усьому світі успішно і радісно виховують дітей самі. Просто тому, що ви керуєте одномісним човном, а не каное з двома людьми, не означає, що ви не можете легко переміщатися по бурхливій воді батьківства. Ці поради допоможуть згладити вашу подорож.

Бережіть себе

Один із способів заспокоїти себе — це будувати своє нове життя крок за кроком. Сконцентруйтеся на пологах або на догляді за новонародженим, а потім шукайте роботу і дитячий садок.

Заручіться підтримкою інших мам

Наше фізичне і психічне здоров'я залежить від наявності близьких відносин із людьми, до яких ми можемо звернутися, особливо в період кризи або стресу. Для матерів немовлят особливо важливо знати, що поруч є подруга, до якої можна звернутися, коли багато речей починають пригнічувати. Не загострюйте всю свою увагу на інших самотніх батьках — чим різноманітніше ваше спілкування, тим краще.

Приймайте допомогу зі сторони 

Нормально не справляється з усім на світі. Нормально попросити кого-небудь принести обід, доглянути за малюком, поки ви відпочиваєте і т.д. Якщо у вас не буде часу піклуватися про себе, ви ніколи не будете в змозі піклуватися про свою сім'ю так, як ви хочете.

Будьте готові до екстрених ситуацій

Дізнайтеся, чи є у вашому районі екстрена служба виклику няні — в той час, як ці послуги можуть бути дорогими, вони часто надають швидку допомогу. Крім того, складіть список друзів і членів сім'ї, яким ви можете зателефонувати в будь-який час доби в разі екстреної ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини