Головна Новини Дозвілля психологія 5 нових способів перемогти бебі-блюз або післяпологову депресію
commentss НОВИНИ Всі новини

5 нових способів перемогти бебі-блюз або післяпологову депресію

Кілька дієвих психологічних трюків, щоб підвищити свій настрій

29 січня 2021, 11:26
Поділіться публікацією:

Не секрет, що материнство може стати одним з найважливіших подій в житті, але також цей період є одним з найбільш стресових і неспокійних.

5 нових способів перемогти бебі-блюз або післяпологову депресію

Мама в депресії. Фото: blog.eva.ua

"Материнство — це важливий життєвий етап, коли жінка відчуває весь спектр емоцій — від страху і самотності до безмежної радості і любові", - говорить сімейний психолог Анастасія Бірюкова.

Трохи співчуття собі, коханій

Багато жінок знаходять нову роль мами важкою і такою, що розчаровує — і тоді їм соромно за те, що вони так думають. Звичайно, ви знаєте, що вам потрібно відпочити, але набагато легше сказати, ніж зробити. Три кроки, щоб висловити самій собі трохи співчуття:

- Визначте, як ви себе почуваєте. Будьте уважні і говоріть собі, наприклад: "Я боюся піклуватися про іншу людину", "Мене переповнює страх від того, наскільки змінилося моє життя", "Я все забуваю", або "Я засмучена через розтяжки на тілі".

- Пам'ятайте, що мільйони інших жінок відчувають те ж, що і ви. Це розуміння допоможе вам відчувати себе менш ізольованою, адже є щось дуже втішне в упевненості, що ви не самотні.

- Будьте для себе другом. Подумайте про те, що ви скажете своїй найкращій подрузі, якщо вона звернеться до вас з проблемами, які ви відчуваєте прямо зараз, і скажіть ці слова собі.

Практика спільного дихання

Знайти кілька хвилин для зв'язку зі своїм партнером — дуже важливо, оскільки спільне проведення часу підтверджує факт "Ми разом". Один із способів зробити це — підключитися один до одного через дихання. В кінці дня сядьте поруч і зробіть п'ять глибоких вдихів разом. Виконуючи вправу, дивіться очі та покладіть руки один одному на спину — це не тільки допомагає вам налаштуватися на одну хвилю зі своїм чоловіком, але також заспокоює ваш мозок і зменшує стрес.

Соціальні зв'язки

Мами часто ізолюються вдома, піклуючись про своїх немовлят і виконуючи обов'язки, які приходять разом з материнством. Переконайтеся, що у вас достатньо часу, щоб спілкуватися зі своїми друзями. Попросіть родича доглянути за малюком, щоб ви могли пообідати з подругою.

Скажіть "спасибі"

Заведіть зошит подяк, щоб переключити свій негатив у позитив. Незалежно від того, наскільки напруженим може бути ваш день, завжди є моменти, за які варто сказати "спасибі". Ви можете вести зошит подяки самостійно, а можете робити це зі своїм партнером, щоб в кінці тижня поділитися своїми думками один з одним.

Визначте те, що дійсно є важливим

Коли ви відчуваєте себе особливо спустошеною, виділіть 15 хвилин і напишіть про те, що вас хвилює, і що ви збираєтеся робити. Дослідження показують, що така тактика поведінки веде до підвищення стійкості, співчуття, настрою та наполегливості у важких ситуаціях. Оскільки життя мами змінюється дуже швидко, визначення ваших цінностей і вивчення нових способів їх втілення в життя, допоможе вам усвідомити те, що дійсно є важливим, а що — другорядним.

Раніше "Коментарі" писали, які щеплення необхідні вагітним жінкам, мамам, татам та іншим дорослим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини