Головна Новини Дозвілля психологія Колишній - друг чи ворог?
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній - друг чи ворог?

На жаль, не кожен шлюб проходить перевірку вічністю - пари розлучаються, сім'ї руйнуються. Читайте далі, щоб дізнатися, як пережити розставання з мінімальним збитком

23 листопада 2020, 14:32
Поділіться публікацією:


Колишній - друг чи ворог?

Фото: ya-roditel

Витратьте час, щоб вдосталь посумувати

Дозвольте собі оплакати втрату — навіть для самого цивілізованого розлучення потрібен час для роздумів.

"Вхід заборонено" або залишайтеся на порозі

Не входьте в будинок (квартиру) до свого колишнього і також не запрошуйте його до себе. Та частина вашого життя закінчена. Не просіть свого колишнього про допомогу — прибити полицю або полагодити протікаючий кран. Вам важливо навчиться це робити самостійно.

Забудьте про гнів

Поділіться тим, що трапилося зі своїми близькими і друзями, але позбавте дітей від свого гніву, щоб не зриватися на них. Коли причиною розлучення є зрада, бажання звинуватити невірного партнера може бути дуже сильним. Проявляйте стриманість і пам'ятайте, що одинока людина потребує підтримки, тому не носіть все в собі — вам зараз просто необхідні друзі.

Взяти на себе відповідальність за дітей

Спільна відповідальність, коли обоє батьків поділяють обов'язки і прийняття рішень, є хорошою ідеєю в тому випадку, коли відносини між партнерами після розлучення залишаються дружніми. Коли обоє батьків емоційно зрілі, вони удвох можуть залишатися активними учасниками у вихованні дітей. Найчастіше, фізичне піклування лежить на матері. Тільки від 10-12% дітей постійно живуть зі своїми татками.

Домовтеся про те, як управляти бюджетом

У вас повинні бути чіткі узгоджені витрати. Дослідження показують, що в перший рік після розлучення сімейний дохід жінок падає приблизно від 20% до 40%.

Погоджуйте важливі рішення разом

Пам'ятайте, що у вас є діти і ви, як і раніше, разом несете за них відповідальність. Тому приймати важливі рішення, щодо їх подальшої долі вам доведеться теж разом.

Не ставте дітей на лінію вогню

Доставляйте повідомлення колишньому особисто, а не через дітей. Вони як і раніше хочуть бути дітьми, а не посильними. Це правило стосується обох батьків. Постарайтеся максимально захистити дітей від конфлікту, їм не обов'язково знати всі подробиці вашого особистого життя і, тим більше, приймати в цьому активну участь. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини