Головна Новини Дозвілля психологія Експерти розповіли, яким чином гра допомагає дисциплінувати дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, яким чином гра допомагає дисциплінувати дітей

Дисципліна, як правило, асоціюється у батьків з правилами поведінки, а гра з творчістю і свободою дій

19 лютого 2021, 18:01
Поділіться публікацією:

Це може здатися дивним, але саме гра — рішення всіх тих проблем, які батьки зазвичай намагаються виправити за допомогою дисципліни.

Експерти розповіли, яким чином гра допомагає дисциплінувати дітей

Мама грає з дитиною. Фото: dymova-english.ru

Багато батьків застрягли у переконаннях про те, що за допомогою суворої дисципліни ми зможемо контролювати результат проблемного поведінки наших дітей і вирішити ці проблеми з поведінкою.

Це саме той тип мислення, якому необхідно протистояти, — каже дитячий психолог, Анастасія Бірюкова, — контролюючи результати поведінки дітей за допомогою правил і норм дисципліни, очікуваного результату ми можемо не отримати з двох основних причин:

1. діти не вміють мислити з точки зору наслідків своєї поведінки

2. основні проблеми, які призводять до виникнення поганого поводження у дітей не завжди можуть бути усунені шляхом дисциплінування.

Коли ми стикаємося з тривожною поведінкою своєї дитини, ми повинні спочатку запитати себе, яку поведінку ми хотіли б бачити замість цього? Отримавши відповідь, можна починати шукати шляхи як внести деяку забаву навчання правилам і нормам, щоб зробити їх цікавими і в той же час отримати очікуваний результат.

Гра і ставлення до дорослих

Відсутність правильних відносин з дорослими (батьками, вихователями, педагогами) викликає у дітей природний інстинкт протистояти волі іншої людини. Коли між дорослим і дитиною додається елемент гри, бажання протистояти тане.

Гра і емоційний вираз

Дитячі емоційні імпульси можуть бути досить сильними і знаходити свій вихід в не зовсім цивілізованій формі. Підберіть гру (казкотерапія) яка зможе навчити дитину висловлювати свої емоції без реальних наслідків.

Гра також хороший спосіб не тільки "згасити" надмірні емоції, а й відшукати нові. Кожна дитина повинна вміти правильно розуміти і відчувати печаль, смуток і сльози, щастя і любов і т.д.

Раніше для "Коментарів" фахівці розповіли, як навчити дитину самодисципліни .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини