Головна Новини Дозвілля психологія Експерти пояснили зв'язок між статью людини та її емоційним виразом
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти пояснили зв'язок між статью людини та її емоційним виразом

Деякі хлопчики почувають, що плакати - це нормально, інші думають, що перестануть бути чоловіками після цього

20 січня 2021, 14:21
Поділіться публікацією:

"Емоційні" сльози мають інший хімічний склад, ніж сльози, викликані, наприклад, пилом, що потрапив в очі. Доктор Вільям Фрей, біохімік і "слізний експерт" у медичному центрі Міннеаполіса, виявив, що сльози під час сильних емоцій містять гормони стресу. Іншими словами, коли ми плачемо, ми буквально вихлюпуємо стрес. Звільнення організму від сліз стає важливою потребою людини — і чоловіків, і жінок.

Експерти пояснили зв'язок між статью людини та її емоційним виразом

Чоловік та жінка. Фото: psychologies.today

Проте, з моменту підгузників існує окремий набір правил для хлопчиків і дівчаток.

"Дослідження показують, що люди по-різному реагують на немовлят і дітей молодшого віку в залежності від статі дитини, — каже доктор Крістель Томасіна, доцент кафедри психології в Університеті Оттави, — насправді це не прояви виховання, а скоріше набір соціальних впливів, які формують розвиток дітей з раннього віку".

На емоційне здоров'я дитини впливає емоційне здоров'я батьків!

Крім питань, створених в домашніх умовах, хлопчики намагаються визначити свою власну мужність, адже в сучасному світі емоційний вираз вважається суто жіночою якістю. Люди повинні змінити своє ставлення до емоційного вираження — хлопчики повинні бачити людей, які висловлюють широкий діапазон емоцій, а чоловіки повинні бути обережні, щоб не соромити і не перешкоджати вираженню емоцій у хлопчиків. Простіше кажучи — не варто лаяти хлопчика за сльози, ви повинні пояснити йому і допомогти зрозуміти ті почуття, які він відчуває.

Експерти також закликають батьків заохочувати хлопчиків досліджувати широке коло інтересів і діяльності, незалежно від дискримінації за статевою ознакою, в тому числі мистецтво і художню діяльність. Хлопчики повинні бути в змозі висловити агресію і енергію. Ось що робить хлопчиків хлопчиками. Слід також зазначити, що цей вихід є настільки ж цінним і в житті дівчаток.

Психологи продовжують говорити про те, що нам потрібно дістатися до точки, де молоді люди не відчувають необхідності відмовитися від того, що суспільство вважає як "жіноче", в тому числі і можливість відкрито сміятися або плакати на публіці.

Раніше "Коментарі" писали про те, що не можна говорити чоловікові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини