Головна Новини Дозвілля психологія Доведено, що безпліддя і стрес йдуть рука об руку
commentss НОВИНИ Всі новини

Доведено, що безпліддя і стрес йдуть рука об руку

10 кроків, які допоможуть зосередити увагу на розумі й тілі, і зробити ваше життя менш стресовим

25 січня 2021, 15:23
Поділіться публікацією:

Якщо ви боретеся з безпліддям, вам, ймовірно, не чуже почуття стресу. Часом може здаватися, що ваша ситуація безвихідна і переважна, але існують способи зменшити ваше занепокоєння.

Доведено, що безпліддя і стрес йдуть рука об руку

Стрес у жінок. Фото: lifehacker.ru

Визнайте свої почуття. Нескінченні аналізи й очікування під час безуспішних спроб зачати дитину можуть обернутися емоційним, фізичним і фінансовим виснаженням. Першим кроком у зниженні стресу є розуміння, що почуття, які ви відчуваєте, є абсолютно нормальними.

Поділіться своїми побоюваннями та поставте питання. Ви можете звернутися до консультанта з питань безпліддя, психолога або приєднатися до групи підтримки, оскільки зустрічаючись з іншими безплідними парами, ви зрозумієте, що не самотні.

Дозвольте собі плакати і злитися. Не намагайтеся придушувати свої почуття гніву, провини або печалі. Розглядаючи і випускаючи свої емоції, ви відчуєте себе набагато краще.

Ведіть щоденник. Щоденник може стати для вас справжньою знахідкою, бо ніколи не буває занадто засмучений або зайнятий, щоб слухати вас. А найкраще — він доступний навіть о 3 годині ночі, коли ви не можете подзвонити своїй подрузі.

Залишайтеся на зв'язку з сім'єю і друзями. Якщо ваші друзі та родичі не обізнані про ваше безпліддя, розкажіть їм через що ви проходите.

Спілкуйтеся зі своїм партнером. Безпліддя може вплинути на шлюб, часто викликаючи невисловлене обурення, почуття неповноцінності, сексуальний тиск і напругу між партнерами.

Додайте трохи ніжності в стосунки. Ще один спосіб відновити зв'язок з вашим партнером — повернути ніжність у стосунки. Наприклад, ви можете приготувати чоловікові його улюблене блюдо, купити йому кумедний подарунок, просто обійняти, піти на прогулянку, тримаючись за руки, зробити масаж і т.д.

Знайдіть способи зменшити стрес. Деякі люди вважають, що бадьора прогулянка або нове хобі здатні зняти напругу. Інші виявляють, що спілкування з близькими людьми, медитація, відвідування терапевта, заняття йогою допомагають їм відчувати себе краще.

Вчіться дихати. Ще один хороший спосіб заспокоїтися — практикувати глибокі дихальні техніки.

Слідкуйте за своїм харчуванням. Постарайтеся скоротити споживання цукру, солі, насичених жирів і білого борошна. Також необхідно зменшити або виключити зі свого раціону хімічні добавки, алкоголь і кофеїн, включаючи колу, каву, чорний чай і гаряче какао.

Раніше "Коментарі" писали, що чоловіче безпліддя сьогодні все частіше перешкоджає зачаттю дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини