Головна Новини Дозвілля психологія Дослідники підрахували, як часто люди кажуть неправду
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідники підрахували, як часто люди кажуть неправду

Вчені під час дослідження з'ясували, як часто люди кажуть неправду протягом дня: цікавий результат

12 квітня 2022, 05:25
Поділіться публікацією:

Люди часто брешуть і мають на це низку власних причин: хтось недомовляє, щоб зайвий раз не викликати хвилювання та занепокоєння, а хтось патологічно говорить неправду, намагаючись виглядати компетентніше в очах оточуючих. Так чи інакше, брехень вистачає. Вчені з цієї теми провели цікаве дослідження.

Дослідники підрахували, як часто люди кажуть неправду

Як часто люди брешуть протягом дня / Фото: iStock

Фахівці з Алабами вирішили з'ясувати, скільки в середньому люди брешуть протягом доби. Експеримент тривав три місяці й в ньому брало участь 630 добровольців, які вели "журнали обману", куди чесно записували, скільки разів протягом дня вони кажуть неправду.

У результаті в журналах добровольцями було описано близько 170 тисяч випадків брехні. При цьому 3 особи залишалися гранично чесними, тобто взагалі не брехали оточуючим, або брехали, але не більше 2 разів на добу, що не вважається.

З усіх добровольців приблизно 6% говорили протягом дня неправду понад 6 разів, саме вони стали лідерами серед "брехунів".

Ще вдалося з'ясувати одну кумедну річ. Виявляється, у кожної людини є дні, коли вона говорить неправду трохи більше, ніж зазвичай. І більшість людей взагалі намагається не брехати без будь-якої причини. Виходить, що брехня є винятком, а чи не правилом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що брехня є невід'ємною складовою людського існування. Але мало хто замислюється над тим, як брехня позначається на нашому фізичному та психологічному стані. Американські вчені в ході дослідження з'ясували, що у людей, які регулярно говорять неправду, ризик серцевих захворювань на 30% вищий, ніж в інших.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини