Головна Новини Дозвілля психологія Ці повсякденні звички підвищують тривожність
commentss НОВИНИ Всі новини

Ці повсякденні звички підвищують тривожність

Спробуйте підібрати для себе більш здорову альтернативу

28 травня 2021, 04:43
Поділіться публікацією:

Підвищити тривожність можуть звичайні дії людини. На думку фахівців, наші повсякденні звички можуть підвищити рівень занепокоєння ще більше. Помилково вважати, що куріння знімає стрес і заспокоює. А, наприклад, заїдаючи стрес, ми ще більше посилюємо поганий стан нашої нервової системи, пише smclinic.

Ці повсякденні звички підвищують тривожність

Тривожність (фото з відкритих джерел)

Також, вирішивши розслабитися, ми сидимо в мережі. Однак, прокручуючи стрічки в соціальній мережі, ми завантажуємо мозок ще більше. Щоб розірвати порочне коло, не варто відмовлятися від своїх улюблених звичок, потрібно просто їх трохи змінити.

Спробуйте підібрати для себе більш здорову альтернативу: наприклад, коли люди кидають курити, вони переключаються на жуйку замість сигарет, коли нервують, а ті, хто хоче знизити вагу, замінюють снеки фруктами. Кожен раз, коли ви розумієте, що нервуєте і ваша тривога наростає, сконцентруйтеся на своєму диханні або сформуйте для себе інші "ритуали", корисні дії, які ви будете повторювати з разу в раз, радять психіатри.

Нагадаємо,   Уляна Супрун розповіла, як жителям великих міст пережити відчуття тривожності. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook. За її словами, головними симптомами є погане настрій, порушення сну, надмірна чутливість до шуму або ж періодичне прискорення дихання і серцебиття. Зазвичай симптоми виникають у жителів великих міст, у яких вище ризик появи тривожних розладів. Викликати розвиток цих симптомів можуть кофеїн, лікарські препарати та деякі речовини.

5 способів, як боротися з тривожністю Перш за все, потрібно займатися фізичними вправами, вони є потужною зброєю для контролю відчуття тривожності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини