Головна Новини Дозвілля психологія Чому ми не любимо понеділки: причини вас здивують
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ми не любимо понеділки: причини вас здивують

Багато людей зустрічають понеділок у поганому настрої

11 січня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Заведено вважати, що понеділок — найважчий день тижня, тому багато людей зустрічають його без особливого ентузіазму. І не завжди це пов'язано з початком робочого тижня. Є психологічні чинники, які впливають на те, що люди недолюблюють цей день. У чому ж причини?

Чому ми не любимо понеділки: причини вас здивують

чому ми не любимо понеділки (фото з відкритих джерел)

Природний ритм вашого тіла

Експерти кажуть, що на вихідних наше тіло розслабляється і переходить на інший ритм сну і неспання, тому в понеділок нам особливо важко знову перемикатися на робочий режим. Звідси у багатьох виникає роздратування, втома і сонливість.

Втрата свободи

Багато людей очікують того, що в суботу та неділю добре відпочинуть, але виходить так, що вихідні завантажені й можливості полежати на дивані немає, хоча є відчуття свободи від роботи. Коли приходить понеділок, люди налаштовують себе на робочий графік і впевнені в тому, що втратили "свободу вихідних".

Ми не любимо свою роботу

Дратівливість, злість і стрес можуть виникнути вранці в понеділок через те, що ви не любите свою роботу і не хочете туди йти. Вам набридає одна лише думка, що потрібно туди повертатися і займатися неулюбленою справою.

Соціум

Всі навколо нав'язують нелюбов до понеділка. Тому ми на підсвідомому рівні відчуваємо апатію по весь день. Навіть попри те, що у нас це може бути вихідний або, коли ми йдемо на роботу, яку любимо.

Невідомість

Ще однією причиною нелюбові понеділка є невідомість. Тобто ми не знаємо, чого очікувати протягом усього тижня. Особливо ця невідомість нас лякає в період пандемії. Ми боїмося звільнення, хвороби, отримання великих навантажень тощо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що названо найважчий день тижня, і це не понеділок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини