Головна Новини Дозвілля психологія Брак сну сприяє збереженню негативного досвіду
commentss НОВИНИ Всі новини

Брак сну сприяє збереженню негативного досвіду

На думку експертів, через недосипання також розвивається тривожність

13 листопада 2020, 02:30
Поділіться публікацією:

На думку вчених з Піттсбурського університету, нестача сну може сприяти тривалому збереженню негативного досвіду. Результати дослідження опубліковані в журналі Biological Psychiatry: Cognitive Neuroscience and Neuroimaging.

Брак сну сприяє збереженню негативного досвіду

ФОТО: З відкритого джерела

Експерти відзначають, що до тривалого збереження негативного досвіду, а також до тривожності більшою мірою схильні лікарі та військовослужбовці. Вчені також не виключають розвиток посттравматичних розладів у людей даних професій.

У дослідженні вчених взяли участь 150 людей, яких розділили на три групи. Перша група добровольців спала протягом всієї ночі, друга — половину призначеного часу, а люди, що були в третій групі не спали зовсім. Вранці учасникам експерименту було запропоновано пройти процедуру вироблення страху.

За словами керівника дослідження Енн Джермейн, в ході експерименту було виявлено, що в групі людей, які отримували половину потрібного часу для сну, вчені могли спостерігати найбільшу активність областей, пов'язаних зі страхом, і найменшу — тих, що беруть участь в контролі емоцій ".

Вчені відзначили, що навіть ті добровольці, які не спали протягом усього часу, демонстрували меншу активність під час вироблення реакцій страху.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, дієтологи визначили найшкідливіші харчові звички жінок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини