Головна Новини Дозвілля психологія Без медитацій та прогулянок: як швидко позбутися стресу
commentss НОВИНИ Всі новини

Без медитацій та прогулянок: як швидко позбутися стресу

Експерти розповіли, за допомогою яких методів можна швидко та ефективно позбутися стресу та нервової напруги

20 лютого 2022, 23:45
Поділіться публікацією:

У світі нас переслідує безліч зовнішніх подразників, які провокують стрес, нервозність і агресивність. Але треба вміти з ними правильно та швидко справляти, щоб не зашкодити здоров'ю. Що може допомогти?

Без медитацій та прогулянок: як швидко позбутися стресу

Як швидко та ефективно перемогти стрес (фото з відкритих джерел)

Правильне дихання

Вчені з'ясували, що правильний подих допомагає нормалізувати роботу нервової системи. Глибокі вдихи протягом хвилини допомагають подолати стрес та заспокоїтися завдяки збагаченню мозку киснем.

Музика

Ще один ефективний спосіб нормалізувати психологічний стан організму. Музика допомагає відволіктися, покращує настрій. І для зниження рівня стресу найкраще підійде спокійна класична музика.

Обійми

Щоб заспокоїтись, необов'язково зриватися на іншу людину, можна піти від зворотного й обійнятися. Про це йдеться у дослідженні вчених з Університету Карнегі Меллон. Пов'язують це з тим, що під час обіймів у людини знижується кров'яний тиск та заспокоюється серцевий ритм.

Колір

Вчені під час дослідження виявили, що наявність блакитних та синіх відтінків в інтер'єрі знижує рівень стресу втричі. Вони встановили закономірність, згідно з якою психологічне та фізичне здоров'я у людей краще, якщо вони мають можливість спостерігати за морем або океаном.

Нагадаємо, дослідники Центру медичних наук адвентистського університету Лома-Лінди у Південній Каліфорнії рекомендують при стресі їсти шоколад.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у сучасному світі стресу піддаються люди будь-якого віку, тим самим шкодячи своєму здоров'ю. Є на нашому тілі та точки, натиснувши на які, можна покращити самопочуття та "очиститися" від стресу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини