Головна Новини Дозвілля Корисні поради Знайомства в інтернеті: як поводитися, щоб не стати жертвою шахраїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Знайомства в інтернеті: як поводитися, щоб не стати жертвою шахраїв

Розповідаємо, як під час спілкування в інтернеті не стати жертвою шахраїв

18 січня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

Інтернет відкрив перед нами величезні можливості: від просто спілкування до роботи та розваг. Знайомства в Інтернеті надають дивовижні можливості для спілкування, де можна знайти собі пару та навіть кохання всього життя. Однак, як і в реальному житті, тут є ризики. Знання та дотримання базових правил безпеки та обережність допоможуть вам уникнути потенційних загроз та зроблять ваше спілкування в інтернеті приємнішим та безпечнішим.

Знайомства в інтернеті: як поводитися, щоб не стати жертвою шахраїв

"Коментарі" розповідають, як безпечно знайомиться в Інтернеті та поради, як мінімізувати потенційні загрози.


Які існують ризики

під час знайомства в інтернеті

Зловмисники можуть створювати фальшиві профілі з метою шахрайства. Вони можуть видавати себе за когось іншого, використовувати фейкові фотографії та брехливі відомості. Далі вони можуть використовувати ваші відкриті персональні дані, розміщені у профілі або виманити додаткові під час спілкування, щоб використовувати у своїх корисливих цілях. А неправильна інформація про себе або недостатня обережність можуть призвести до зустрічей із небезпечними людьми у реальному житті. Також, відсутність норм і правил може призвести до онлайн-травлі та образливої поведінки. Зловмисники можуть атакувати емоційно та морально.


Як себе правильно поводити себе

під час знайомств в інтернеті

Перше правило: будьте обережні з особистою інформацією

Не розкривайте надто багато інформації на перших етапах знайомства. Керуйте доступом до вашого профілю та обмежуйте кількість персональних даних.

Правило друге: перевіряйте правдивість даних

Перед зустріччю з кимось у реальному житті, переконайтесь у справжності інформації про співрозмовника. Використовуйте доступні ресурси та соціальні мережі для перевірки.

Правило третє: використовуйте надійні платформи

Віддайте перевагу відомим і перевіреним сайтам знайомств, які надають додаткові заходи безпеки. Не передавайте свій номер телефону, адресу або інші контактні дані, доки не впевнені в надійності співрозмовника.


Загальні заходи безпеки

під час знайомства в інтернеті

Створюйте унікальні паролі для облікового запису та додайте секретні питання для додаткового захисту. Уникайте використання громадських Wi-Fi для спілкування на сайтах для знайомств, щоб уникнути перехоплення особистої інформації.

Якщо щось видається вам підозрілим, не соромтеся повідомити адміністрацію платформи і, при необхідності, звернутися до кіберполіції.

Головна порада у питанні безпечного спілкування в інтернеті – намагайтеся оновлювати свої знання про правила онлайн-безпеки та навчайте знайомих та рідних тому ж. Це допоможе зробити інтернет безпечнішим місцем для всіх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини