Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Видалити жир та іржу з посуду складно. Однак є ефективний та простий спосіб повернути блиск каструлям та сковорідкам, не використовуючи дорогі засоби. Для цього знадобиться сіль, лимон, сода та оцет.
Кухонний посуд. Ілюстративне фото
Лимонний сік містить лимонну кислоту, яка після нанесення на іржу перетворює тверді оксиди заліза на розчинні форми, що легко видаляються, пише видання Express. Крупна сіль діє як абразив, а її маленькі гострі краї піднімають найбільш пригорілий жир, що потім дозволяє лимонному соку розчиняти сполуки.
Відчистити посуд від жиру допоможе і поєднання оцту, харчової соди, лимону та солі. Рекомендується замочити посуд у харчовій соді та столовій ложці оцту приблизно на 30 хвилин. Це допоможе розм’якшити пригорілий жир. Потім потрібно розрізати лимон, на половинку насипати трохи крупної солі та потерти забруднені місця.
Однак, як пише видання, не можна використовувати цей метод на делікатних антипригарних покриттях або тонких алюмінієвих покриттях, оскільки абразивна сіль може подряпати їх..
Також важливо ретельно вимити та висушити посуд після обробки. Також варто використовувати для чищення половину свіжого лимона — лимонний сік у пляшках буде не таким ефективним.
Покроковий метод очищення посуду:
Насипте щедрий шар крупної солі на пригорілі, іржаві або жирні ділянки посуду.
Розріжте половинку лимона та натріть нею сіль, вичавлюючи сік під час чищення. Сіль утворює пасту з лимонним соком.
Залиште лимонно-сольову пасту на посуді на кілька хвилин (5-10), щоб кислота проникла крізь іржу або затверділий жир.
Використовуйте скраб для розтирання пасти круговими рухами. Іржа або жир при цьому будуть розшаровуватися.
Змийте теплою водою та м’яким миючим засобом, щоб видалити залишки.
Висушіть посуд. Якщо чистили чавунний посуд, його після чищення потрібно трохи нагріти та нанести тонкий шар олії для захисту.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як захистити дім від павуків.