Головна Новини Дозвілля Корисні поради Які свята відзначаються 15 березня: що не можна робити сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Які свята відзначаються 15 березня: що не можна робити сьогодні

Щорічно 15 березня планета відзначає молоде ораторське свято

15 березня 2024, 10:53
Поділіться публікацією:
15 березня виділяється своєю унікальною мозаїкою подій, кожна з яких відображає глобальні аспекти людського досвіду та співіснування. Від захисту прав споживачів до ушанування мистецтва промови, від боротьби з поліцейською жорстокістю до подолання ісламофобії, цей день є свідченням злагоджених зусиль міжнародної спільноти у прагненні до більш справедливого та гуманного світу.

Які свята відзначаються 15 березня: що не можна робити сьогодні

Що відзначаємо 15 березня

Всесвітній день ораторського мистецтва, започаткований Саймоном Гібсоном у 2015 році, має на меті відзначити та розвивати мистецтво публічного виступу. Організовуючи події у понад 100 країнах, цей день нагадує нам про силу слова як засобу висловлення ідей та об'єднання людей навколо спільних цілей.

Всесвітній день захисту прав споживачів, відзначається з метою нагадування про важливість захисту прав кожної особи в контексті споживання товарів та послуг. Цей день є нагадуванням про необхідність забезпечення чесності, прозорості та справедливості у відносинах між споживачами та виробниками.

Всесвітній день сну підкреслює значення здорового сну для фізичного та психічного здоров'я людини. Заснований Всесвітньою федерацією сну в 2008 році, цей день служить платформою для поширення інформації про важливість сну та роз'яснення проблем, пов'язаних з його порушеннями.

Міжнародний день боротьби з поліцейською жорстокістю та Міжнародний день боротьби з ісламофобією обидва спрямовані на підвищення обізнаності щодо критичних соціальних проблем. Перший заснований з ініціативи організацій "Колектив протидії поліцейській жорстокості" та "Чорний прапор" у 1997 році, відзначає потребу у глобальній боротьбі з неправомірними діями поліції. Другий, визнаний Генеральною Асамблеєю ООН у 2022 році, відзначається як відповідь на зростаючу хвилю ісламофобії у світі, спонукаючи до розвитку толерантності та миру.

Ці події, хоч і різні за своєю суттю, об'єднані спільною метою – вони нагадують нам про цінність гуманізму, взаєморозуміння та поваги в міжлюдських відносинах. Вони служать як нагадування про те, що кожен з нас має роль у створенні більш справедливого та безпечного світу, незалежно від наших відмінностей.

У цей день також вшановується пам'ять святих мучеників Агапія і семи мучеників Кесарійських.

Що не можна робити цього дня

Заборонено цього дня мити голову – на вас чекає розлука з рідною людиною.

Щоб не наврочили, не можна виходити в одязі, на якому не приколота шпилька.

Не варто сваритися, лихословити, лаятися.

Народні прикмети і традиції

Весело цвірінькають горобці – чекайте на сонячний день;

Журавлі низько летять – до негоди;

Хмарна погода – можливо, піде дощ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини