Головна Новини Дозвілля Корисні поради Які свята відзначають українці 26 березня
commentss НОВИНИ Всі новини

Які свята відзначають українці 26 березня

26 березня щороку світ відзначає Фіолетовий день або День хворих на епілепсію

26 березня 2024, 10:16
Поділіться публікацією:

У середині весни, 26 березня, Україна святкує одразу кілька важливих подій, що відзначаються як на національному, так і на міжнародному рівнях. Цей день є символом героїзму, боротьби за здоров’я та культурних традицій.

Які свята відзначають українці 26 березня

Що відзначають 26 березня. Фото з відкритих джерел

День Національної гвардії України

Встановлений у 2015 році указом президента Петра Порошенка, День Нацгвардії відзначається з метою вшанування воїнів, які стоять на сторожі безпеки країни. Відділення оперативного призначення, полки охорони та важливих державних об'єктів складають основу цього військового формування. Цей день символізує єдність і відданість воїнів обороні державних кордонів та захисту цивільного населення.

Фіолетовий день: боротьба з міфами про епілепсію

Також 26 березня символізує боротьбу з епілепсією — станом, який досі оточений численними міфами та непорозуміннями. Ініційований у 2008 році Кессіді Меган, Фіолетовий день має на меті підвищити обізнаність про цю хворобу та підтримати тих, хто з нею живе. Фіолетова стрічка, як символ свідомості, закликає суспільство долучитися до подолання стигматизації людей, що страждають на епілепсію.

Всесвітній день вермуту: культурне та гастрономічне значення

З ініціативи іспанської компанії MAD VERMUT, цей день відзначається як вшанування одного з найбільш універсальних та легендарних напоїв світу. Вермут, ароматизоване кріплене вино, що настоюється на травах і спеціях, зокрема на полині, існував ще у античні часи, але зараз переживає свій новий розквіт серед любителів коктейлів і гурманів. Це свято було ініційовано іспанською компанією MAD VERMUT з метою відзначення різноманітності та універсальності вермуту як напою, що об'єднує культури і покоління в усьому світі. Вермут є ключовим компонентом для багатьох класичних коктейлів, і його унікальний смак та аромат надихають барменів на створення нових напоїв.

Цікаво, що 26 березня також багатий на народні прикмети та традиції. За старовинними віруваннями, саме цього дня можна було передбачити погоду на кінець вересня. Так, ясний та сонячний ранок віщував кінець снігопадів, а заморозки на землі обіцяли холодну та дощову весну. Сніг, що залишався на дахах, свідчив про те, що він не скоро розтане, а зелена черемха була знаком до початку посадки картоплі.

У світлі цих традицій і сучасних святкувань, 26 березня стає днем, коли українці та люди по всьому світу мають змогу не тільки вшанувати важливість оборони та безпеки, підтримати тих, хто зіткнувся з викликами здоров'я, але й відзначити культурну спадщину через унікальні напої та народні традиції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини