Головна Новини Дозвілля Корисні поради Як подовжити життя новорічній ялинці: запам'ятайте ці правила
commentss НОВИНИ Всі новини

Як подовжити життя новорічній ялинці: запам'ятайте ці правила

Що зробити, аби ялинка довго стояла у квартирі чи будинку на Новий рік та інші свята.

20 грудня 2023, 17:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Щороку у кінці року ми стикаємось з однією і тією ж проблемою – знайти ідеальну ялинку. Як тільки ми її знайдемо, нас очікує нова дилема: що робити, щоб ялинка простояла якомога довше, не втрачала голки та мала свіжий вигляд під час святкових днів. Використовуючи ці корисні поради, ви зможете продовжити життя новорічній ялинці на тривалий час.

Як подовжити життя новорічній ялинці: запам'ятайте ці правила

Як продовжити життя новорічній ялинці. Фото з відкритих джерел

Покупка ялинки

Це правило здається простим і логічним, однак багато хто ігнорує його. Купуючи новорічну ялинку потрібно обрати якомога свіжішу. Ялинка, яку зрізали незадовго до покупки стоятиме довше, ніж та, яка вже була в магазині кілька тижнів. Кращим варіантом в такому разі буде покупка новорічного дерева у власника ялинкової плантації, адже великі магазини не гарантують, що ялинка у них "першої свіжості". Також можна запитати у продавця, коли було зрізане дерево. Ще одним показником свіжості ялинки буде відсутність опалих голок під нею. Якщо під новорічним деревом багато голок, або вони масово обсипаються від дотику, це не буде ознакою свіжості ялинки. 

Типи новорічних дерев

Новорічні дерева не всі однакові, адже на ринку існують багато хвойних, які використовуються для новорічних свят: ялинки, ялиці, сосни або деякі екзотичні види. Однозначно найбільш витривалими у цьому випадку є сосни. Навіть, якщо сильно потрясти сосну, то її хвоя зазвичай буде триматись. Крім того, у кімнаті з сухим повітрям вона буде стояти тривалий час, тоді як від ялинки залишаться лише гілки без зелених голок.

Акліматизація ялинки перед встановленням

Після того, як ви обрали новорічну ялинку та привезли її додому, дерево спочатку потрібно поставити у прохолодне приміщення для акліматизації. Якщо ви внесете ялинку з холодного двору у теплу кімнату, то це може призвести до передчасного випадання голок. Щоб цього уникнути ялинку можна поставити у гараж, чи на балкон. Однак це має бути затінене місце, адже прямі сонячні промені також негативно впливають на витривалість ялинки.

Місце для новорічної ялинки у кімнаті

Після акліматизації ялинка готова стати новорічним деревом у кімнаті. Однак, щоб ялинка довго стояла потрібно знайти правильне місце для неї. Найбільше шкодить новорічній ялинці сухе повітря від опалення, сильні протяги та перепади температур. Тому слід уникати дуже теплих та провітрювальних місць. Також ялинку слід ставити якомога далі від кондиціонера та батарей.

Підставка під ялинку

Теоретично, новорічне дерево можна поставити на будь-яку підставку, лиш би міцно закріпити стовбур. Але, для більшої витривалості ялинку слід поставити у контейнер з водою, зрізавши перед кілька сантиметрів біля основи, що полегшить вбирання води. Рівень води в резервуарі слід часто перевіряти та за необхідності доливати. Однак не варто вірити в чарівні властивості цукру, чи інших добавок. Таким чином неможливо продовжити довговічність зрізаної ялинки чи сосни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, якою буде погода на Різдво і Новий рік.

Також "Коментарі" писали про думку громадськості, чи потрібно ставити новорічну ялинку в українських містах під час війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини