Головна Новини Дозвілля Корисні поради Як не вгробити авто на мийці, - поради експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не вгробити авто на мийці, - поради експертів

Температура, тиск, сушка: усе це може зіпсувати машину, якщо не дотримуватися елементарних правил

11 квітня 2023, 22:22 comments1393
Поділіться публікацією:

Автомобільні експерти назвали п'ять типових помилок, які допускають водії під час миття транспорту на автомийці. Про це повідомляє "Апостроф", пишуть "Коментарі".

Як не вгробити авто на мийці, - поради експертів

Автоексперти назвали п'ять головних помилок водіїв на автомийці

Сильно забруднене авто. Варто приїздити на автомийку хоча б раз на тиждень. Думка про те, що шар бруду захищає лакофарбове покриття від піску, солей та абразивних частинок — міф. Чим більше бруду — тим важче його усунути без наслідків для покриття. Тоді як контакт зі щітками, особливо для сильно забрудненого автомобіля, може бути згубним.

Перепад температур. Не варто на розпечений кузов виливати потоки холодної води, адже таке загартовування проявиться згодом. Через перепад температур у лаку виникають непомітні мікротріщини. Згодом вони пропускатимуть вологу, що спровокує корозію. Для уникнення цього потрібно потратитися перед літнім сезоном на додаткове полірування. Щоб уберегти скло авто перед миттям у спеку слід поступово охолодити салон за допомогою системи кондиціювання. Подібне потрібно робити при митті авто, що сильно "замерзли".

Недосушування елементів кузова. Неповне висушування численних елементів кузова, замків загрожує тим, що взимку можна не потрапити в автомобіль. Тому треба простежити, щоб вони також насухо (а не символічно) протерли ущільнювачі дверей і що не менш важливо — лючок і кришку паливного бака.

Підкапотний простір. Його не варто мити під надто високим тиском. Сучасні машини рясніють різними датчиками та іншою електронікою. Крім того, вода під високим тиском легко проникає в отвори блоків керування. Пошкоджена проводка, пошкоджені радіатори або навіть збита фарба — це те, що чекає після цього.

Близький контакт із водою. Не варто підносити "сопло" "керхера" надто близько до кузова. Хоч так ефективніше збивається бруд, особливо у районі арок, однак тиск потоку води може становити 140 бар, а це серйозне випробування для лакофарбового покриття. Поверхневий захисний шар вібрує, і фарба може покритися мікротріщинами.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у березні український автопарк поповнили 14,2 тисячі ввезених з-за кордону вживаних легковиків. Це на 6% більше, ніж у лютому.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про зниження в Україні продажів нових і вживаних гібридних авто через нестабільну ситуацію з електроенергією, хоча ще раніше такі автомобілі мали великий попит серед краян.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — в ОАЕ невідомий придбав найдорожчий автомобільний номер в світовій історії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини