Головна Новини Дозвілля Корисні поради В Україні мінлива весна: дощ, сніг та потепління у різних регіонах
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні мінлива весна: дощ, сніг та потепління у різних регіонах

Середа в Україні очікується з дощем та мокрим снігом

13 березня 2024, 14:42
Поділіться публікацією:

За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру, 13 березня на країну очікує варіативність небесних явищ: від хмарності з проясненнями до дрібних опадів, наголошуючи на непередбачуваності весняної погоди.

В Україні мінлива весна: дощ, сніг та потепління у різних регіонах

синоптики дали прогноз погоди на середу

У цей день більшість регіонів України опиняться під впливом невеликих дощів та мокрого снігу, виняток становитимуть лише північно-східні та східні області. Особливу увагу варто приділити Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Одеській, Миколаївській областях та Карпатам, де прогнозуються помірні опади.

Вітер, що дме переважно з південного сходу зі швидкістю 7-12 метрів за секунду, додасть відчуття свіжості повітря, незважаючи на майбутні потепління. Нічна температура в низці населених пунктів спуститься до морозних позначок, коливаючись в середньому від 2 до -3 градусів за Цельсієм, що ставить перед людьми завдання не прибирати теплі речі надто далеко.

На сході країни морози будуть трохи суворішими, досягаючи позначок -2 до -7 градусів. Тим часом, на заході та півдні України температура вночі триматиметься у м'якшому діапазоні від 0 до 5 тепла.

Денна температура у більшості регіонів підніметься до 1... 6 градусів, але в таких місцях, як Закарпаття, південь Одеської області та Крим, жителі зможуть насолодитися теплішою погодою з температурою повітря від 8 до 13 градусів.

У Київській області також очікується невеликий дощ та мокрий сніг, а нічна та денна температура варіюватиметься в межах від 2 до -3 та від 1 до 6 градусів відповідно. У столиці вночі температура буде близько 0, вдень – трохи тепліше від 2 до 4.

Крім того, синоптики видали попередження про утримання високих рівнів води з 12 по 15 березня, що може призвести до затоплення заплавних територій та доріг на заплаві річки Десни та її притоку Снів. Це явище зачепить Новгород-Сіверський, Корюківський, Ніжинський, Чернігівський райони Чернігівської області та Шосткинський район Сумської області, що змушує місцеву владу та мешканців бути в готовності до можливих підтоплень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини