Головна Новини Дозвілля Корисні поради Тиждень розпочався зі сильної геомагнітної бурі: що відомо про її потужність та тривалість
commentss НОВИНИ Всі новини

Тиждень розпочався зі сильної геомагнітної бурі: що відомо про її потужність та тривалість

Перша геомагнітна буря розпочалася сьогодні

4 березня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Сьогодні на планеті відбувається сильний геомагнітний шторм, який досяг 7 балів за шкалою К-показника. Цей шторм викликаний вибухом магнетизму на Сонці, що стався 3 березня. Це призвело до значного розладу геомагнітного поля Землі та супроводжується чудовим полярним сяйвом.

Тиждень розпочався зі сильної геомагнітної бурі: що відомо про її потужність та тривалість

Перша геомагнітна буря розпочалася сьогодні

Такі сонячні вибухи можуть мати різні наслідки на Землі, включаючи радіо- та супутникові перешкоди, а також можуть впливати на роботу електроенергетичних систем та інших комунікаційних мереж. Проте, на щастя, вплив цього шторму на наші технології очікується більш мінімальним.

Відомо, що до 5 березня ситуація повинна стабілізуватися, і активність геомагнітного шторму зменшиться. Астрофізики продовжують моніторити сонячну активність, оскільки такі вибухи можуть стати причиною подібних явищ у майбутньому в роботі електроенергетичних систем та інших комунікаційних мереж.

Лікарі рекомендують дотримуватися здорового способу життя: відмовитися від кави, алкоголю та енергетичних напоїв, лягати спати в один і той же час та спати мінімум 7 годин. Також слід більше часу проводити на свіжому повітрі та багато гуляти.

Як пережити магнітну бурю

Під час геомагнітних сплесків експерти рекомендують: 

— знизити навантаження на організм,

- дотримуватися режиму сну (спати щонайменше 7 годин),

- бувати на свіжому повітрі,

- відмовитися від уживання кави, енергетиків та алкоголю,

- правильно харчуватися,

- не перепрацьовувати себе,

- уникати конфліктних ситуацій,

- пити достатню кількість очищеної води і завжди тримати напоготові аптечку (особливо, якщо у вас є хронічні захворювання).

Також бажано відмовитися від активних занять спортом і менше перебувати під прямими сонячними променями, проте нетривалі прогулянки на свіжому повітрі все ж рекомендується не ігнорувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини