Головна Новини Дозвілля Корисні поради Тепер ви знаєте скільки днів відкритий майонез безпечний для споживання
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер ви знаєте скільки днів відкритий майонез безпечний для споживання

Майонез, куплений у магазині, містить консерванти для продовження терміну придатності

8 вересня 2025, 10:20
Поділіться публікацією:

Майонез — один із найпопулярніших соусів на кухні, але навіть він має свій термін придатності. Але мало хто знає, скільки насправді днів чи тижнів його можна безпечно зберігати після відкриття.

Тепер ви знаєте скільки днів відкритий майонез безпечний для споживання

Майонез. Фото: із відкритих джерел

Майонез, куплений у магазині, містить консерванти для продовження терміну придатності, може зберігатись у холодильнику 2-3 місяці після відкриття. Завжди перевіряйте етикетку на наявність конкретних інструкцій – деякі марки та види можуть зберігатись довше, ніж інші.

З іншого боку, домашній майонез псується набагато швидше і його слід використовувати протягом 3-5 днів, щоб він мав найсвіжіший смак та текстуру. Зберігайте у холодильнику, коли не використовуєте.

Зберігаючи відкриту банку майонезу, пам'ятайте про ці поради, щоб зберегти його якомога свіжішим: не зберігайте на дверцятах холодильника — найкраще зберігати його в основній частині холодильника, де температура більш стабільна. Двері більш схильні до коливань температури щоразу, коли холодильник відкривають, що може прискорити псування. Щільно закрийте – завжди тримайте банку щільно закритою, щоб мінімізувати контакт повітря. Чистий посуд — використовуйте чистий посуд при порціювання майонезу, щоб уникнути попадання бактерій у банку. Уникайте заморожування — хоча заморожування майонезу можливе, але після розморожування маса може порушитись, що призведе до розділеної або зернистої текстури.

Якщо ж ви помітили будь-які з цих ознак псування, найбезпечніше викинути майонез, щоб уникнути ризику харчового отруєння:

зміна кольору — будь-яке потемніння чи пожовтіння може свідчити, що майонез несвіжий;

розшарування — викиньте продукт, якщо помітите рідку або згорнуту текстуру;

неприємний запах – кислий чи неприємний запах – це ознака того, що продукт слід викинути;

цвіль — будь-які ознаки цвілі означають, що майонез більше не придатний для вживання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — популярний соус не такий безпечний, як усі думають: які хвороби викликає майонез.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини