Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Майонез — один із найпопулярніших соусів на кухні, але навіть він має свій термін придатності. Але мало хто знає, скільки насправді днів чи тижнів його можна безпечно зберігати після відкриття.
Майонез. Фото: із відкритих джерел
Майонез, куплений у магазині, містить консерванти для продовження терміну придатності, може зберігатись у холодильнику 2-3 місяці після відкриття. Завжди перевіряйте етикетку на наявність конкретних інструкцій – деякі марки та види можуть зберігатись довше, ніж інші.
З іншого боку, домашній майонез псується набагато швидше і його слід використовувати протягом 3-5 днів, щоб він мав найсвіжіший смак та текстуру. Зберігайте у холодильнику, коли не використовуєте.
Зберігаючи відкриту банку майонезу, пам'ятайте про ці поради, щоб зберегти його якомога свіжішим: не зберігайте на дверцятах холодильника — найкраще зберігати його в основній частині холодильника, де температура більш стабільна. Двері більш схильні до коливань температури щоразу, коли холодильник відкривають, що може прискорити псування. Щільно закрийте – завжди тримайте банку щільно закритою, щоб мінімізувати контакт повітря. Чистий посуд — використовуйте чистий посуд при порціювання майонезу, щоб уникнути попадання бактерій у банку. Уникайте заморожування — хоча заморожування майонезу можливе, але після розморожування маса може порушитись, що призведе до розділеної або зернистої текстури.
Якщо ж ви помітили будь-які з цих ознак псування, найбезпечніше викинути майонез, щоб уникнути ризику харчового отруєння:
зміна кольору — будь-яке потемніння чи пожовтіння може свідчити, що майонез несвіжий;
розшарування — викиньте продукт, якщо помітите рідку або згорнуту текстуру;
неприємний запах – кислий чи неприємний запах – це ознака того, що продукт слід викинути;
цвіль — будь-які ознаки цвілі означають, що майонез більше не придатний для вживання.
Читайте також на порталі "Коментарі" — популярний соус не такий безпечний, як усі думають: які хвороби викликає майонез.