Головна Новини Дозвілля Корисні поради Святковий стіл на Масляну: найкращі рецепти млинців
commentss НОВИНИ Всі новини

Святковий стіл на Масляну: найкращі рецепти млинців

З 11 по 17 березня відзначають Масляну

11 березня 2024, 13:11
Поділіться публікацією:

Коли зимові холоди закінчуються, а природа готується до весняного пробудження, в повітрі розноситься аромат свята — аромат Масляної. Це стародавнє слов'янське свято символізує прощання із зимою та зустріч весни. А що може бути більш символічним для Масляної, ніж млинці? "Коментарі" представляють добірку рецептів млинців, які порадують вас та ваших близьких у цей святковий період.

Святковий стіл на Масляну: найкращі рецепти млинців

Які млинці пекти в перший день Масляної?

Класичні тонкі млинці

Почнемо з класики – тонких, майже прозорих млинців, що тануть у роті.

Інгредієнти:

• Борошно – 2 склянки

• Молоко – 3 склянки

• Яйця – 3 шт.

• Цукор – 2 ст. л.

• Сіль – ½ ч. л.

• Рослинна олія – 3 ст. л.

Приготування:

У глибокій мисці збийте яйця із сіллю та цукром до однорідності.

Поступово додавайте борошно, чергуючи з молоком, щоб уникнути грудочок.

Введіть в тісто олію і добре перемішайте.

Розігрійте сковороду, змастивши її невеликою кількістю олії.

Виливайте невелику кількість тіста, рівномірно розподіляючи по всій поверхні сковороди.

Смажте кожен млинець до золотистої скоринки з обох боків.

Млинці з начинкою

Тепер додамо різноманітності та запропонуємо кілька варіантів начинок.

1. Солодка сирна начинка

• Сир – 500 г

• Цукор – 100 г

• Ванільний цукор – 1 пакетик

• Яйце – 1 шт.

Ретельно перемішайте сир із цукром, ванільним цукром та яйцем до гладкості.

2. Начинка з грибами та цибулею

• Печериці – 300 г

• Цибуля – 1 шт.

• Сіль, перець – до смаку

• Сметана – 2 ст. л.

Гриби та цибулю обсмажте на сковороді до готовності, приправте сіллю та перецем, додайте сметану та тушкуйте ще кілька хвилин.

3. Лососева начинка

• Слабосолоний лосось – 200 г

• Вершковий сир – 100 г

• Кріп – за смаком

Змішайте дрібно нарізаний лосось із вершковим сиром та кропом.

Заварні млинці на молоці та воді

Заварні млинці виходять тонкі, ніжні та злегка ажурні.

Інгредієнти:

480 г борошна

1 чайна ложка солі

2 столові ложки цукру

500 мл молока 3 яйця

1 столова ложка олії для змащування

620 мл води

Приготування: Додайте в борошно, що просіює, сіль, цукор і молоко, перемішайте. Введіть яйця і збийте віночком до однорідності. Додайте|добавляйте| масло і перемішайте. Потім додайте гарячу воду і ще раз ретельно збийте масу віночком. Дайте тесту настоятися приблизно 30 хвилин. Змастіть сковороду невеликою кількістю олії та розігрійте. Викладіть тонкий шар тіста і готуйте на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків. Змащуйте сковороду олією лише перед приготуванням першого млинця.

Експериментуйте з рецептами та начинками, додавайте нові інгредієнти та створюйте свої унікальні страви, які стануть вашою візитною карткою на масляному столі. Важливо пам'ятати, що кожен млинець – це маленьке сонце на вашому столі, наповнене теплом та турботою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини