Головна Новини Дозвілля Корисні поради Старечих захворювань можна уникнути завдяки цим трьом видам сиру
commentss НОВИНИ Всі новини

Старечих захворювань можна уникнути завдяки цим трьом видам сиру

Регулярне вживання цих сирів сприяє зміцненню здоров’я та знижує ризик вікових захворювань, роблячи раціон не тільки корисним, а й смачним.

1 квітня 2025, 15:30
Поділіться публікацією:

Сир — це не просто смачний делікатес, а й потужне джерело корисних речовин, які підтримують здоров’я протягом усього життя. Він містить високоякісний білок, вітаміни групи B і цінні жири, необхідні для зміцнення організму. Однак деякі види сиру мають особливі властивості, що допомагають запобігти небезпечним віковим захворюванням.

Старечих захворювань можна уникнути завдяки цим трьом видам сиру

Фото: з відкритих джерел

Найкорисніші види сиру, які варто додати в раціон

Фахівці відзначають, що сир — цеце  чудове джерело білка, який необхідний для нормального функціонування організму та відновлення клітин. Але щоб отримати максимальну користь, важливо правильно вибирати його вид.

· Тверді сири (пармезан, гауда, чедер) містять велику кількість білка, кальцію та вітаміну D, що зміцнюють кістки, запобігаючи їх крихкості, а також знижують ризик запальних процесів у суглобах. Вітамін B12 у їхньому складі підтримує роботу нервової системи та зменшує ймовірність розвитку деменції.

· М’які сири (рикота, моцарела) мають низький вміст жиру та солі, але багаті на казеїновий білок. Він сприяє поступовому засвоєнню амінокислот, забезпечуючи довготривале відчуття ситості, а також захищає клітини від передчасного старіння.

· Сири з пліснявою (брі, камамбер) позитивно впливають на кишкову мікрофлору, зміцнюють імунітет і покращують загальне самопочуття. Камамбер містить мірістамід — речовину, яка стимулює ріст нейронів, покращує пам’ять і допомагає запобігти хворобі Альцгеймера.

Регулярне вживання цих сирів сприяє зміцненню здоров’я та знижує ризик вікових захворювань, роблячи раціон не тільки корисним, а й смачним.

Як вже писали "Коментарі", сир – це популярний молочний продукт, багатий на кальцій, білок та інші поживні речовини. Однак, його вживання може бути небезпечним для деяких людей. Причиною лікарі називають високий вміст насичених жирів, лактози та інших інгредієнтів.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Теги:

Новини