Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
Великдень неможливо уявити без варених фарбованих яєць. Проте, коли святковий стіл прибрано, а в холодильнику залишаються десятки крашанок, виникає запитання, скільки часу можна безпечно їсти варені яйця.
Варені яйця. Фото з відкритих джерел
Найважливіше правило — це зберігати варені яйця тільки в холодильнику та бажано неочищеними. Шкаралупа діє як природний бар’єр і запобігає висиханню та швидкому псуванню яєць. У такому вигляді вони зберігаються довше.
За даними Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA), варені яйця потрібно вжити протягом 7 днів після приготування. Якщо ж йдеться про страви з додаванням яєць, наприклад, салати, закуски, паштети, то безпечний термін зберігання скорочується до 3-4 днів.
Одним з ключових факторів зберігання яєць є температура. Варені яйця слід тримати при температурі не вище 4 градусів. Особливу увагу варто звернути на розміщення продуктів у холодильнику, адже найгірше місце для зберігання як сирих, так і варених яєць — це дверцята. Через часте відкривання холодильника утворюються температурні коливання, які можуть пришвидшити псування яєць.
Навіть якщо ви зберігали яйця правильно, важливо перевірити їхній стан перед споживанням. Найпростіший спосіб – це понюхати на запах. Добре варене яйце має ледь вловимий нейтральний аромат. Якщо ж запах кислий, сірчистий або просто неприємний, тоді яйце краще викинути.
Також варто звернути увагу на жовток яйця. У свіжому яйці він має бути чітко по центру. Якщо ж жовток зсунувся або прилип до шкаралупи, це ознака того, що яйце зберігали надто довго ще до варіння.
Поради для безпечного зберігання варених яєць:
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому в магазинах яйця зберігають не в холодильнику.
Також "Коментарі" писали про найдорожче розбите яйце в історії.
Новини