Головна Новини Дозвілля Корисні поради Що п’ють марокканці в жарку погоду: цей засіб допомагає охолодити тіло
commentss НОВИНИ Всі новини

Що п’ють марокканці в жарку погоду: цей засіб допомагає охолодити тіло

Жителі спекотних північних регіонів Африки знайшли спосіб, який допомагає охолодити організм людини в жарку погоду.

16 серпня 2023, 17:40 comments2126
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Марокко кілька місяців температура може триматись на рівні 30 градусів і вище. Жителі цієї африканської країни знайшли свій спосіб адаптуватись до спеки. Всупереч звичним поглядам, найкраще марокканців охолоджує гарячий напій.

Що п’ють марокканці в жарку погоду: цей засіб допомагає охолодити тіло

Марокканець заварює традиційний чай туарег. Фото з відкритих джерел

Важко погодитись, що найкращий спосіб охолодитися – це випити гарячий напій. Однак у країнах з екстремальними температурами люди п'ють гарячу каву або чай. Одним з таких засобів є марокканський гарячий чай – туарег. Цей традиційний напій також популярний в Тунісі, Єгипті та Ірані.

Основними інгредієнтами туарегу є зелений чай, листя м'яти та цукор. Усі інгредієнти заварюють та настоюють близько 10 хвилин. Гарячий напій допомагає організму ефективно охолоджуватися.

Хоч більшість людей в жарку погоду намагається охолодитись завдяки прохолодним напоям з льодом, але вони не приносять довгострокового ефекту, а лише тимчасове полегшення. Секрет ефекту гарячих напоїв пов’язаний з тим, як наше тіло регулює температуру.

Якщо ви вип’єте дуже холодний напій, ваше тіло отримає сигнал розігрітися. З іншого боку, якщо ви п’єте гарячий чай, організм відреагує і почне працювати, щоб охолодитися. Кровоносні судини розширяться, а організм отримає чіткий сигнал про потребу охолодитися і дозволить вам сильніше пітніти, тобто активує один із найкращих засобів терморегуляції людського тіла. Слід зазначити що марокканський метод ефективніше працює в сухих умовах, ніж за підвищеної вологості.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про єгипетський спосіб, як врятуватись від спеки.

Також "Коментарі" писали, що вчені оголосили липень найспекотнішим місяцем у світі. Дослідники називають різні причини зміни клімату, але сходяться на думці, що людина стала рушійним чинником цього процесу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини