Головна Новини Дозвілля Корисні поради Що не варто робити 12 червня: традиції та прикмети
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не варто робити 12 червня: традиції та прикмети

Не варто сьогодні спати допізна, відкладати важливі заняття та лінуватися, а також рано лягати спати

12 червня 2024, 10:40
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 12 червня, за новим стилем православні віруючі в Україні відзначають пам'ять святого Онуфрія Великого та преподобного Петра Афонського. Цей день є значним у релігійному календарі, адже святий Онуфрій, ранньохристиянський самітник, був одним із отців Церкви і жив у IV столітті в Єгипті. Його життя було повністю присвячене молитві та аскетизму, що зробило його символом духовної чистоти та зречення світських благ.

Що не варто робити 12 червня: традиції та прикмети

Що не варто робити 12 червня: традиції та прикмети

Святий вів самотнє життя в пустелі, де, за переказами, його живили ангели, а навколо зростав пальмовий гай, що дарує їжу у вигляді фініків та води.

У цей день також згадують преподобного Ісаакія Далматського за старим стилем. Практика читання святих за старим і новим стилем підкреслює глибоке коріння православної традиції в українській культурі.

Особливістю 12 червня є також народні традиції та вірування, пов'язані з цим днем. Існує повір'я, що не можна спати до півночі, щоб не проґавити свої мрії та плани на майбутнє. Також рекомендується уникати чорного одягу, щоб не залучити нещастя, і не розповідати сни, щоб не завадити їхньому виконанню.

На природу також звертають увагу: поява білок, високий політ ластівок та ранковий туман з росою є ознаками зміни погоди, що також відіграє важливу роль у плануванні сільськогосподарських робіт та діяльності на відкритому повітрі.

В Україні сьогодні також відзначають кілька державних та професійних свят: День працівника фондового ринку, Міжнародний день фалафель, Всесвітній день боротьби з дитячою працею та навіть незвичайний, але важливий день – День народження протигазу. Ця різноманітність свят наголошує на багатоаспектності сучасної української культури та суспільства.

Сьогоднішній день також знаменний для тих, хто носить імена Арсеній, Андрій, Іван, Степан, Петро, Ян, Тимофій, Анна та Юліан, оскільки за православним календарем у них іменини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини