Головна Новини Дозвілля Корисні поради Що не можна робити 20 червня в Україні: прикмети
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не можна робити 20 червня в Україні: прикмети

Не вбивайте павуків і не сваріться: українці святкують день Перепелятника

20 червня 2024, 12:35
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 20 червня, в Україні відзначають одночасно кілька значних подій, серед яких є православний день пам'яті святого мученика Методія, єпископа Патарського. У народі цей день також відомий як Перепелятник — час, коли традиційно починалося полювання на перепелів.

Що не можна робити 20 червня в Україні: прикмети

Що відзначають українці 20 червня: народні прикмети

Святий Методій шанується в Україні як покровитель духовності та терпіння, а день його пам'яті у новому церковному календарі є нагадуванням про силу віри та жертовності. Але не лише церква надає цьому дню особливого значення. Згідно з народними віруваннями, 20 червня слід уникати сварок, суперечок, заздрості та пліток. Також наші пращури вірили, що вбивство павука в цей день може призвести до нещастя, а освідчення — до несподіваних наслідків.

Крім того, народні прикмети цього дня включають спостереження за природою: якщо дощ, слід очікувати тривалих опадів, а активність мурах і павутин може передбачити погоду на найближчі дні. За віруваннями, дощовий день сьогодні віщує 40 днів поганої погоди.

Серед професійних та міжнародних свят, які також відзначаються в Україні 20 червня, можна виділити Всесвітній день біженців та Всесвітній день Wi-Fi.

Цей день також є днем ангела для багатьох українців на ім'я Теодор, Іван, Ян, Інокентій та Федір, посилюючи особисте та сімейне значення дати.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Європа відома своєю багатою культурною спадщиною та історією. Однак, подорожуючи країнами Європи, необхідно знати не тільки про місцеві пам'ятки, але й про незвичайні закони , порушення яких може коштувати вам кругленьку суму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини