Головна Новини Дозвілля Корисні поради Печемо хліб без світла та газу (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Печемо хліб без світла та газу (ВІДЕО)

В інтернеті набирає популярності відео, яке було завантажене на відеохостинг YouTube господаркою з Німеччини. Жінка розповідає, як можна спекти хліб без духовки.

15 листопада 2022, 19:06 comments1387
Поділіться публікацією:








В умовах сучасних реалій, які передбачають постійні відключення електроенергії по всій країні, кожному з нас слід бути готовим до того, що готувати їжу, можливо, доведеться без газу та світла.

Печемо хліб без світла та газу (ВІДЕО)

Печемо хліб без світла та газу/Фотограф: Mariana Kurnyk

На допомогу прийде цікавий кухонний лайфхак, яким поділилася мешканка Німеччини. Жінка розповіла, як саме можна спекти смачний хліб за допомогою семи свічок-таблеток та нехитрого "обладнання".

Варто зазначити, що німецькі господині запевняють, що хліб за таким рецептом виходить м'яким, ароматним і "таким, як треба".

Отже, вам знадобиться: сім свічок-таблеток, решітка, форма для випічки (бажано зі знімними бортами), підставки (це можуть бути піали однієї висоти), керамічна каструля з кришкою, в яку влізе форма для випічки. За потреби можна взяти звичайну каструлю зі скляною кришкою, проте в ній приготування займе трохи більше часу.

Рецепт хліба, що можна випікати без духовки

- 450 грам борошна

- 1-2 чайні ложки сухих дріжджів

- 1-1,5 чайних ложки солі

- 280 мл води

Найкраще підходить пшеничне борошно.

Випікаємо хліб: інструкція

У ємності з'єднайте усі сухі інгредієнти. Потім додайте 280 мл води та перемішати до однорідності. Тісто має бути еластичним.

Накрийте ємність харчовою плівкою та залиште в теплому місці. Приблизно через годину тісто має збільшитись у розмірах і його необхідно обережно обім'яти. Бажано використовувати силіконову лопатку.

Потім, форму для випікання присипте борошном і викладіть тісто. Накрийте рушником і дочекайтеся, поки воно підійде.

Настав час змайструвати "духовку". Для цього візьміть жаростійку каструлю і поставте її на решітку, яку попередньо встановіть на підставках однакової висоти.

На невеликій відстані один від одного розставте свічки. Вони мають поступово нагрівати дно каструлі. Відстань від дна каструлі до полум'я має становити 7-8 см. Важливо: вогонь не має торкатися дна ємності.

Запаліть свічки та опустіть тісто у формі в каструлю на 3 години. Відкривати кришку при випіканні не можна, інакше хліб не підійметься.

Через 3 години дістаньте форму із хлібом і швидко закрийте кришкою каструлю. Переверніть хліб на інший бік і поверніть до каструлі,  щоб він добре пропекся. Випікайте ще одну годину.

Якщо свічки вигоріли, заберіть один шар підставок або замініть свічки-таблетки іншими. Смачного!

Раніше "Коментарі" писали про те, як підготувати імунітет до настання холодів. Значно знизити ризик підхопити інфекційне захворювання вам допоможуть прості, але дуже ефективні поради від фахівців із багаторічним досвідом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

15 листопада 2022, 20:32

А ещё научите нищих ободранных этой властью людей печь хлеб без муки, масла и яиц, и все це буде перемога !


Новини