Головна Новини Дозвілля Корисні поради Новий метод фіксації показань електроенергії: як працює
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий метод фіксації показань електроенергії: як працює

Енергетики вигадали новий спосіб фіксації показань лічильників

5 березня 2024, 14:20
Поділіться публікацією:
У світі, де кожна цифра на лічильнику електроенергії перетворюється на суму у вашій платіжці, точність – це ключ до справедливості та чесності. Як часто люди стикаються з неправильними нарахуваннями, що спираються на помилкові чи недостовірні свідчення? "ДТЕК Київські електромережі" придумали нову технологію, яка обіцяє позбавити споживачів цього давнього головного болю.

Новий метод фіксації показань електроенергії: як працює

Енергетики вигадали новий спосіб фіксації показань лічильників

Фотографія лічильника – гарант точності

Суть інновації проста, але водночас революційна. Контролери компанії будуть оснащені смартфонами або планшетами, на які вони будуть вносити дані про показання лічильника. Але ключовий момент – після введення даних вони зроблять фотографію пристрою обліку. Ця фотографія буде неспростовним доказом свідчень, за винятком можливості введення невірних даних.

Як це працює?

Процес фіксації показань тепер включає кілька простих кроків:

1. Контролер вводить дані про показання в спеціалізовану програму на своєму пристрої.

2. Робиться фотографія лічильника, де чітко видно поточні показання.

3. Фотографія завантажується в систему, де вона може бути перевірена будь-якої миті, щоб підтвердити достовірність даних.

Подавати показання лічильників світла потрібно за два дні до завершення поточного місяця та протягом перших трьох днів наступного місяця.

Раніше "Коментарі" писали, що у Верховній Раді заговорили про підвищення вартості електроенергії до 6 грн за кіловат. Народний депутат Сергій Нагорняк нагадав, що західні партнери вимагають від України привести тарифи до ринкових. Але, як вважає експерт з енергетичних питань Юрій Корольчук, у 2024 році вартість електрики кардинально не підніматимуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини