Головна Новини Дозвілля Корисні поради Не дають тепла: якими дровами краще не опалювати дім
commentss НОВИНИ Всі новини

Не дають тепла: якими дровами краще не опалювати дім

Букові дрова мають дуже високий показник теплотворної здатності

24 листопада 2022, 22:10 comments8971
Поділіться публікацією:

Наші співвітчизники зараз практикують  опалювати оселі  дровами. Не тільки з причини економії, але й через те, що часто вимушено вимикають електроенергію. "Коментарі" вирішили зібрати інформацію про те, якими дрова  ліпше опалювати власний дім, щоб не замерзнути взимку?

Не дають тепла: якими дровами краще не опалювати дім

Дрова для опалення (фото з відкритих джерел)

Які дрова кращі  

Високий вміст смоли, яка не вигорає повністю і закопчує  такими залишками димарі і внутрішні частини пічки — саме так характеризується хвойна деревина. Це, переважно дрова із сосни, ялини чи туї.

Їх згорання призводить до  неминучої появи кіптяви.

Також мають  невисокі щільності дрова з листяних, м'яких порід. Це – деревина липи, осики та тополі. Вони швидко горять, не дають тепла та не утворюють вугілля через низьку питому теплотворну здатність.

Найкращі дрова — з твердих порід деревини. З дуба, берези, граба. В процесі їх згоряння забезпечується  стабільна робоча температура в котлі чи пічці.   Є високою питома теплотворна здатність.

Як горять різні породи 

Деревина з бука, берези, ясена важко розтоплюється, але вона може горіти сирою, вона  легше колеться.Дрова з вільхи та осики горять, не утворюючи сажу,  вони випалюють її з димаря.Березові дрова  чудові для  того, щоб нагріти пічку, але  коли не вистачає  повітря, утворюється дим і дьоготь.Найкраща тепловіддача із дубових дров, єдиний  негатив, вони погано рубаються, як і грабові дрова.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Шмигаль дав відповідь – чи готова Україна розпочати опалювальний сезонЖитловий фонд на 100% готовий до старту опалювального сезону. При цьому йдеться про населені пункти, які розташовані в тилу, подалі від тієї лінії, де проходить фронт. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вольдемарин

24 листопада 2022, 22:28

Текст писав той, хто ніколи не топив грубу і не рубав дрова. Найкращі дрова -- це сухі. Навіть якщо вони з м'яких порід. Дуб, акація, граб, рубаються прекрасно.


Новини