Рубрики
МЕНЮ
Клименко Елена
Сир може швидко втратити свіжість, навіть не досягнувши кінцевого терміну придатності, якщо його неправильно зберігати. Це відбувається через високу вологість продукту: якщо сир контактує з повітрям, на ньому утворюється тверда скоринка, яку важко прорізати. Про це повідомляє видання Express.
Фото: 24 Канал
Авторка YouTube-каналу "Секрети домогосподарок" поділилася порадами, як уникнути плісняви на сирі, що зберігається в холодильнику.
Одним із важливих моментів є те, що сир не можна загортати надто щільно, оскільки вологе середовище сприяє росту бактерій і плісняви.
Експерт з молочних продуктів ферми Yarra Valley Cheese пояснив, що зберегти сир свіжим можна дуже просто: для цього варто лише вийняти його з пластикової упаковки.
"Не використовуйте харчову плівку, бо сир втрачає здатність "дихати" і може потіти. Не загортайте його назад у те, в чому він був упакований. Для збереження свіжості потрібно забезпечити йому чисте і відкритіше середовище", — зазначив фахівець.
Щоб сир зберігав свою текстуру та смак, йому необхідний доступ повітря, тому пластикові упаковки не підходять: вони затримують вологу, що може призвести до того, що сир стане липким або навіть покриється пліснявою.
Найкращий метод зберігання сиру — це обгорнути його в папір для випічки.
"Більшість сирів слід загортати в папір для випічки або вощений папір, а потім помістити в герметичний пластиковий контейнер, вистелений вологим паперовим рушником або тканиною, щоб контролювати вологість і запобігти висиханню", — рекомендує експерт.
Такий спосіб зберігання забезпечує достатній приплив повітря, не затримуючи зайву вологу, тому сир залишатиметься свіжим значно довше, ніж в оригінальній упаковці. Це правило не стосується сирів в розсолі, як моцарела, або м'яких сирів, таких як брі. Їх краще зберігати у рідині або олії в оригінальній упаковці в найхолоднішій частині холодильника.
Портал "Коментарі" вже писав, що вчені назвали сир Чедер найкращим для серця, адже він містить компоненти, які сприяють здоров'ю судин та нормалізують рівень холестерину.