Головна Новини Дозвілля Корисні поради Найближчим часом на Землю обрушиться магнітна буря
commentss НОВИНИ Всі новини

Найближчим часом на Землю обрушиться магнітна буря

Магнітні бурі різної інтенсивності обрушаться на Землю 8 та 9 березня

8 березня 2024, 10:46
Поділіться публікацією:

Нещодавно ресурс The Watchers повідомив про значний сонячний спалах, який обіцяє принести на Землю магнітну бурю найближчим часом.

Найближчим часом на Землю обрушиться магнітна буря

В очікуванні магнітної бурі: прогноз на три дні

Відомо, що 5 березня близько 20:00 UTC, що відповідає 22:00 за Київським часом, стався значний сонячний спалах, що супроводжується потужним викидом корональної маси. Ці сонячні явища, за прогнозами вчених, торкнуться Землі наприкінці 8 березня, викликавши магнітну бурю. Незважаючи на те, що більша частина викидів пройде повз нашу планету, очікується, що вплив на магнітосферу Землі все ж буде відчутним.

Вчені також зазначають, що слідом за цією подією, 6 березня, стався ще один спалах.

Магнітні бурі є складними і багатогранними явищами. В основі виникнення лежить взаємодія заряджених частинок сонячного вітру з магнітним полем Землі. Ці процеси можуть викликати різні ефекти, включаючи яскраві полярні сяйва, а також потенційні перешкоди у роботі супутників та навігаційних систем.

Крім технологічного аспекту, магнітні бурі впливають і живі організми. Деякі дослідження пов'язують їх із змінами у фізіології та психології людини, такими як порушення сну, коливання артеріального тиску та підвищений рівень стресу. Незважаючи на те, що наукова спільнота продовжує вивчати ці ефекти, вже зараз ясно, що вплив магнітних бур на людину заслуговує на увагу і подальших досліджень.

На магнітні бурі реагує близько 75% населення світу. У цьому кожна людина по-різному реагує етапи перебігу самої бурі. Все залежить від особистих особливостей людини. Дуже часто, багато людей, реагують не на саму бурю, а на спалахи, що відбуваються на сонці (які з'являються за пару днів до бурі).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини