Головна Новини Дозвілля Корисні поради Навіщо щотижня лити оцет у раковину: цікава хитрість, яку приховують сантехніки
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо щотижня лити оцет у раковину: цікава хитрість, яку приховують сантехніки

Простий спосіб усунути неприємний запах і прочистити труби без зусиль

5 серпня 2025, 14:30 comments4507
Поділіться публікацією:

Здається дивним, але багато господинь регулярно використовують звичайний оцет для догляду за зливом у раковині. Цей простий спосіб допомагає ефективно боротися з двома поширеними побутовими проблемами — неприємним запахом та засміченням труб. Про це повідомляє ресурс news24.in.ua.

Навіщо щотижня лити оцет у раковину: цікава хитрість, яку приховують сантехніки

Фото: з відкритих джерел

Як це працює

Раз на тиждень рекомендується вливати склянку столового оцту у злив кухонної або ванної раковини. Потім слід почекати приблизно 30 хвилин і промити систему теплою водою. Результат буде відчутним вже після першої процедури.

Основна мета — усунути неприємний запах із каналізації, який часто проникає в житло. Цей запах не лише неприємний, а й може становити загрозу для здоров’я, адже у повітрі можуть з’являтися токсичні речовини, такі як сірководень і аміак, що негативно впливають на дихальні шляхи і загальний стан організму.

Як оцет бореться з неприємним запахом і засміченням

·         Розчиняє жирові та інші органічні відкладення, які накопичуються в трубах.

·         Знешкоджує бактерії, що викликають неприємний запах.

·         Запобігає появі засмічень, особливо при регулярному застосуванні.

·         Безпечний для більшості видів труб.

Правильна процедура очищення

1.    Влийте склянку оцту у зливний отвір.

2.    Зачекайте 30 хвилин, поки оцет розчинить органічні залишки і продезінфікує труби.

3.    Промийте злив гарячою водою.

Якщо злив не чистили довгий час, перед оцтом можна всипати дві столові ложки соди — реакція цих речовин значно підсилить ефект очищення.

Портал "Коментарі" вже писав, що якщо ви хочете приготувати яєчню, яка буде не лише апетитною, а й збереже свої поживні властивості, зверніть увагу на альтернативні жири для смаження. Досвідчені кулінари знають: правильний вибір основи впливає не тільки на смак, а й на користь страви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини