Головна Новини Дозвілля Корисні поради Ми всі робимо ці помилки: 10 пристроїв, які не можна підключати до подовжувача
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми всі робимо ці помилки: 10 пристроїв, які не можна підключати до подовжувача

Ці електричні прилади не можна підключати до подовжувача. Це може призвести до короткого замикання або навіть пожежі.

11 липня 2024, 16:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У будинках все більше пристроїв, яким потрібен постійний доступ до електроенергії. Але часто в будинку замало розеток, тому ми використовуємо подовжувачі. Проте, деякі прилади не можна підключати до подовжувача.

Ми всі робимо ці помилки: 10 пристроїв, які не можна підключати до подовжувача

Електричні прилади, які не можна підключати до подовжувача. Фото з відкритих джерел

Подовжувачі — зручне рішення для живлення кількох пристроїв одночасно. Однак не всі прилади можна підключати до цих пристроїв. У цій статті ми пояснимо, чому певні прилади ніколи не можна підключати до подовжувачів.

Пральна машина

Пральні машини зазвичай мають високу потужність понад 1500 Вт. Така потужність для більшості подовжувачів максимальна. Через це подовжувач може перегрітися та загорітися, що спричинить пожежу в будинку чи квартирі.

Посудомийні машини

Як і пральні машини, посудомийні машини вимагають стабільного живлення, і їх слід підключати напряму, щоб уникнути потенційних небезпек.

Холодильник 

Це пристрої, для ввімкнення та вимкнення яких потрібна дуже велика кількість енергії та постійне підключення до електрики. Це може призвести до швидкого перевантаження подовжувача, що може пришвидшити поломку обладнання або навіть викликати пожежу.

Кондиціонери

Кондиціонери призначені для постійної підтримки певної температури в приміщенні. Вони вмикаються, коли потрібно, і вимикаються, коли досягають своєї мети. Кондиціонери працюють подібно до холодильників та споживають велику кількість енергії. Підключаючи кондиціонер до подовжувача, ви наражаєте пристрій на небезпеку пошкодження, а в гіршому випадку – наражаєте свою квартиру чи будинок на пожежу.

Мікрохвильова піч 

Мікрохвильові печі генерують мікрохвилі, що дають інтенсивне тепло для приготування їжі. Однак вони потребують прямого живлення для ефективної роботи. Подовжувачі можуть негативно впливати, як на роботу приладу, так і становити загрозу безпеці.

Фени для волосся

Попри те, що фен здається невеликим приладом, він споживає багато електроенергії для нагрівання. Щоб запобігти перевантаженню подовжувачів і потенційній небезпеці пожежі, фени, як плойки та випрямлячі волосся, слід вмикати на пряму в розетку.

Електричні плити

Електричні плити потребують значної потужності для приготування їжі, а подовжувачі не розраховані на таке навантаження. Використання подовжувачів для електроплит може призвести до перегріву та загрози безпеці.

Блендер

Блендер – це невеликий пристрій, який потребує багато електроенергії, адже має потужний двигун, що дозволяє подрібнювати навіть дуже тверді продукти. Крім того, блендер часто контактує з рідинами, що в поєднанні з електрикою може призвести до короткого замикання. 

Обігрівач

Портативні обігрівачі бувають різних розмірів і потужностей, але більшість із них споживає 1500 Вт енергії при високому нагріванні. Це більше, ніж витримує подовжувач, що може призвести до пожежі, тому краще уникати цієї помилки.

Подовжувач

Подовжувачі живлення не призначені для використання в поєднанні з іншими подовжувачами. Це може здатися розумним рішенням, коли вам потрібна велика кількість розеток, але воно дуже небезпечне та порушує протипожежні правила. Крім того, це може швидко перевантажити електричну систему та призвести до короткого замикання чи пожежі.

Під час роботи з електричними приладами дуже важливою є безпека. Розуміючи обмеження подовжувачів, можна краще оцінити ситуацію, зменшити потенційні ризики та забезпечити довговічність своїх приладів. Віддавайте перевагу прямим підключенням до настінних розеток, дотримуючись рекомендацій виробника.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв корисну пораду, як легко відклеїти пальці, які склеєні суперклеєм.

Також "Коментарі" писали про те, чому мобільний інтернет погіршується під час вимкнень світла та як цьому зарадити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини