Головна Новини Дозвілля Корисні поради Літні свята: що відзначаємо та уникаємо 17 червня
commentss НОВИНИ Всі новини

Літні свята: що відзначаємо та уникаємо 17 червня

Світові та українські свята: що варто і не варто робити цього дня

17 червня 2024, 10:35
Поділіться публікацією:

17 червня у світі відзначається низка різноманітних і часом унікальних свят. Від Всесвітнього дня боротьби з опустелюванням та посухою до дня Взяття кішки на роботу в США – кожне з цих свят несе свою унікальну історію та значення.

Літні свята: що відзначаємо та уникаємо 17 червня

Світові та українські свята

Цього року 17 червня збігається з такими світовими подіями, як Всесвітній день крокодила, покликаний привернути увагу до збереження цих стародавніх рептилій, та Всесвітній день сміттяра, який наголошує на важливості роботи тих, хто підтримує чистоту в наших містах. Також цей день відзначений як Всесвітній день карате, який підкреслює внесок цього виду спорту у фізичний та духовний розвиток людей.

Багато інших країн також мають свої унікальні свята цього дня. В Ісландії відзначають День незалежності — головне національне свято, яке символізує свободу та самовизначення. У Латвії цього дня згадують про тяжкий період окупації. Португалія ж присвячує 17 червня пам'яті жертвам лісових пожеж, закликаючи до пильності та відповідальності у поводженні з природними ресурсами.

В Україні, окрім світових свят, існують унікальні народні традиції, пов'язані з цим днем. Вважається, що 17 червня небажано займатися випічкою чи приймати серйозні рішення, оскільки це може призвести до несподіваних фінансових втрат чи інших несприятливих наслідків. Натомість рекомендується приділити час домашнім справам та спілкуванню з близькими.

Таким чином, 17 червня є днем, коли різні культури та спільноти світу об'єднуються у різноманітності свят та заходів, що відображають глибокі культурні, екологічні та соціальні цінності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини