Головна Новини Дозвілля Корисні поради Лід на автомобільному склі: звідки це береться і як цього позбутись
commentss НОВИНИ Всі новини

Лід на автомобільному склі: звідки це береться і як цього позбутись

Як захистити лобове скло автомобіля від льоду. Три корисні поради, які допоможуть уникнути проблеми з льодом на вікнах автомобіля.

23 листопада 2023, 09:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Якщо ввечері в холодну пору року ми під'їжджаємо до будинку, і йде сніг, то майже напевно вранці вікна автомобіля вкриються кіркою льоду, яку доведеться зішкрібати. Цю проблему можна уникнути, або хоча б мінімізувати.

Лід на автомобільному склі: звідки це береться і як цього позбутись

Лід на вікнах автомобіля. Фото з відкритих джерел

Як утворюється лід на автомобільному склі. Ввечері автомобіль під’їжджає до будинку, в салоні тепло, тому вікна також теплі. Сніг падає і миттєво тане на теплому склі. Згодом скло охолоджується, і якщо буде навіть невеликий мороз, вода, яка утворилась від танення снігу замерзає. Саме так утворюється крижана кірка на склі машини.

Почистити лобове скло від льоду можна спеціальними розчинами або спробувати зішкребти, однак в такому випадку є ризик залишити подряпини на вікнах. Найкращим способом буде уникнути лід на лобовому склі автомобіля, і для цього існує кілька способів.

Спосіб перший: залишити автомобіль під накриттям

Щоб уникнути обмерзання вікон, не обов’язково заїжджати в закритий гараж з опаленям. Все, що вам потрібно, це дах або будь-яке інше накриття. Дах гарантує, що на скло не потрапить дощ та сніг. Таким чином, поки всі навколо видаляють лід зі скла автомобіля, ви отримаєте прозорі вікна.

Спосіб другий: охолодити салон автомобіля

Якщо під'їхати до будинку на машині з теплим салоном, то вранці на склі автомобіля утвориться лід. Але якщо вимкнути опалення за деякий час до місця призначення, а потім, виходячи з машини, провітрити та охолодити салон, сніг, що випав, не розтане на вікнах, тому його потрібно буде лише змести щіткою вранці.

Спосіб третій: накрити лобове скло

Якщо у вас не має великого накриття, можна накрити лише лобове скло. Автомобільні магазини пропонують спеціальні листи для вікон, які зменшують нагрів салону влітку та запобігають замерзанню лобового скла взимку. Хоч це і ефективне рішення, однак вам доведеться постійно накривати та знімати ці спеціальні листи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про автомобілі, які найчастіше викрадають в Україні у 2023 році.

Також "Коментарі" писав, хто продає автомобілі українцям і скільки заробляють автодилери.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини