Головна Новини Дозвілля Корисні поради 14 квітня: що відзначають у світі сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

14 квітня: що відзначають у світі сьогодні

Цього дня у світі відзначається 14 квітня - Міжнародний день раптового сміху

14 квітня 2024, 09:30
Поділіться публікацією:

14 квітня став днем, що відзначається різноманітністю свят та традицій по всьому світу, що збагачують культурне різноманіття та показують унікальність кожної країни та регіону. Цього року календар свят насичений як міжнародними, так і національними подіями, які відображають як давні звичаї, так і сучасні здобутки.

14 квітня: що відзначають у світі сьогодні

Яке свято в Україні 14 квітня?

Міжнародні свята

– День раптового сміху закликає людей влаштовувати імпровізовані сміхотерапії, нагадуючи про важливість гумору для здоров'я.

- Всесвітній день хвороби Шагаса наголошує на необхідності досліджень та лікування цього захворювання, яке продовжує залишатися значущою проблемою у багатьох країнах.

- День "Досягни більшого" надихає на досягнення особистих та колективних цілей, надихаючи на нові починання та саморозвиток.

Національні свята

- У Японії проходить фестиваль весни "Такаяма Мацурі", який включає традиційні ритуали і паради, що показують мистецтво і культуру країни.

– В Індії відзначається початок сонячного Нового року, що збігається з численними релігійними обрядами та громадськими святкуваннями.

- Бенгальський Новий рік у Бангладеш – це час, коли вся країна занурюється у фестивальні гуляння, що стимулюють культурний обмін та зміцнення громадських зв'язків.

Свята в Україні

Серед українських свят виділяється день пам'яті преподобної Марії Єгипетської, суттєвий для православних християн, які мешкають за старим стилем календаря. Цей день є нагадуванням про духовне оновлення і покаяння.

Заборони та прикмети

14 квітня також багатий народними прикметами та табу. Наприклад, у цей день вважається, що не можна полювати на лисицю, що символізує повагу до природи та її мешканців. Прикмети, пов'язані з погодою, як повінь, що передбачає хороший сінокіс, показують тісний зв'язок людини з природою і залежність від її циклів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини