Рубрики
МЕНЮ
Клименко Елена
Якщо ви часто готуєте варені яйця, напевно у вас вже є свій улюблений спосіб їх приготування. Однак знаменитий шеф-кухар Джеймі Олівер пропонує свій метод, який гарантує ідеальний результат щоразу.
Фото: з відкритих джерел
За словами Джеймі, ключ до успіху полягає в тому, щоб використовувати яйця одного й того ж розміру, і він радить завжди брати великі яйця для цього способу. Водночас Олівер підкреслює, що є ще один важливий момент, який не варто ігнорувати.
Перш ніж почати варити яйце, шеф додає "крихітну дрібку солі" у каструлю з киплячою водою. Це, за його словами, допомагає запобігти можливим тріщинам на шкаралупі під час варіння. Далі, використовуючи ложку, він обережно занурює яйце в киплячу воду, кілька разів виймаючи його та знову опускаючи. Цей крок допомагає яйцю рівномірно зануритися на дно каструлі.
Що стосується часу варіння, Джеймі дає точні рекомендації залежно від бажаного результату. Якщо ви хочете отримати яйця некруто, йому достатньо варити їх лише 5,5 хвилин. Для напівм'яких яєць шеф радить варити їх 7,5 хвилин, а для твердих — 11-12 хвилин.
Важливо пам’ятати, що після того, як ви дістанете яйце з киплячої води, процес приготування не зупиняється, оскільки шкаралупа виконує роль своєрідної "міні-печі". Тому, щоб припинити варіння і запобігти перепікання, Олівер рекомендує негайно перекласти яйце в холодну воду. Це не лише допомагає охолодити його, а й робить очищення шкаралупи значно простішим.
Завдяки цьому простому, але ефективному методу, ви зможете кожного разу отримувати ідеальні варені яйця, незалежно від того, чи любите ви їх некруто, напівм’якими або твердими.
Раніше "Коментарі" писали, що у Великій Британії на благодійному аукціоні продали рідкісне куряче яйце, яке має ідеально круглу форму. За цей незвичний лот покупець віддав близько 550 доларів. Цікаво, що знахідку виявили випадково на фермі, і спершу навіть не здогадувалися, наскільки вона особлива.
Новини