Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
Мабуть, не потрібно нікому нагадувати, що всі фрукти слід ретельно мити перед вживанням. Однак Більшість людей навіть не здогадуються, що можуть зіпсувати полуницю ще до того, як її скуштують. Усе через неправильне миття ягід.
Як правильно мити полуницю. Фото: pixabay
Миття полуниці в теплій воді здається гарною ідеєю, оскільки таким чином видаляється бруд краще, ніж в холодній. Однак висока температура води пошкоджує ніжну структуру ягоди, роблячи її м’якою, водянистою та схильною до швидкого псування. До того ж, занадто гаряча вода не гарантує кращого очищення від пестицидів чи бактерій.
Для збереження якості і видалення шкідливих речовин ягоди варто мити холодною водою. Крім того, при митті полуниці слід позбутися не лише бруду, але бактерій та пестицидів.
1. Промивання холодною водою
Почніть із того, що сполосніть ягоди полуниці холодною проточною водою. Не зривайте плодоніжки, адже це допомагає зменшити всмоктування води та зберегти форму ягоди.
2. Кислотний розчин проти бактерій
Щоб знищити бактерії та яйця паразитів, приготуйте розчин із 3 столових ложок лимонної кислоти на 1 літр холодної води. Замочіть полуницю на 5 хвилин, після чого ретельно промийте.
3. Лужний розчин проти пестицидів
Наступним кроком стане боротьба з пестицидами. Розчиніть 1 столову ложку харчової соди в літрі холодної води. Замочіть ягоди ще на 5 хвилин, потім знову добре промийте.
4. Сушіння
Після очищення важливо ретельно висушити полуницю. Для цього промокніть її паперовим рушником. Це запобігає зайвій вологості, яка пришвидшує псування ягід.
Також варто не мити полуницю заздалегідь. Краще робити це безпосередньо перед вживанням. Після миття тримайте ягоди у холодильнику в сухому контейнері, але не накривайте щільно кришкою.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що буде з організмом, якщо їсти полуницю щодня.
Також "Коментарі" писали про те, з якими ліками не можна їсти полуницю.
Новини