Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Банани — популярний фрукт. Однак часто після декількох днів після придбання банани починають чорніти. Довго зберігати банани свіжими допоможе один предмет — харчова плівка.
Банан. Ілюстративне фото
Зазвичай, за словами експертів, фрукти дозрівають від одного до семи днів за кімнатної температури. Однак терміни залежать від того, наскільки стиглими були банани на момент покупки. Жовті банани вже досягли піка стиглості та готові до вживання одразу, тому їх складно зберегти свіжими, пише видання Express. Допоможе зберегти фрукт свіжим харчова плівка — для цього потрібно обгорнути плодоніжки бананів.
Експерти з харчування, як пише видання, пояснюють, що стебла виробляють газ етилен, який сприяє дозріванню плодів (і всього навколо них). Пластик діятиме як бар’єр, що стримуватиме газ і продовжуватиме термін придатності плодів.
Зазначають, що можна використати харчову плівку, поліетиленовий пакет чи фольгу. При цьому експерти застерігають, що варто зберігати банани якомога далі від інших фруктів після того, як обгорнули плодоніжки, оскільки етилен може спричинити швидше дозрівання сусідніх фруктів, а це означає, що вони швидше зіпсуються.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, чим небезпечна бананова дієта.