Головна Новини Дозвілля музика Який кліп визнаний найкращим музичним відео всіх часів
commentss НОВИНИ Всі новини

Який кліп визнаний найкращим музичним відео всіх часів

Американський журнал Rolling Stone назвав кліп, який очолив рейтинг «100 найбільших музичних відео всіх часів»

2 серпня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:








Популярний журнал Rolling Stone поділився рейтингом кращих музичних кліпів усіх часів. Перший рядок в ньому зайняла відеоробота 39-річної американської зірки Бейонсе на пісню "Formation", випущена у 2016 році.

Який кліп визнаний найкращим музичним відео всіх часів

Фрагмент из клипа "Formation" © youtube.com

Найкращий кліп в історії поп-музики зрежисирувала Меліна Матсоукас, яка отримала Ґреммі за відеокліп Ріанни "We Found Love". Її робота обійшла музичне відео Майкла Джексона на пісню "Billie Jean" і Леді Гаги "Bad Romance".

У кліпі Бейонсе були використані ефектні яскраві образи, пов'язані з історією та культурою чорношкірих американців: дівчина, яка лежить на даху потопаючої патрульної машини в зруйнованому Новому Орлеані, і стіна, на якій аерозольною фарбою написано: "Досить в нас стріляти".

До слова, на Youtube кліп "Formation" зібрав понад 253 мільйони переглядів.

Друге місце в рейтингу дісталося кліпу Джонні Кешу на пісню "Hurt", а трійку лідерів замкнула музична робота Мадонни на трек "Vogue".

Нагадаємо, у 2019 році експерти всесвітньовідомої інтернет-платформи YouTube визначили топ-10 найпопулярніших відеокліпів за останні 10 років. Відомо, що перелік складався на основі кількості переглядів під кожним відео. Так, перше місце посів кліп на пісню під назвою "Despacito", яку виконали пуерторіканські музиканти Луїс Фонс і Дедді Янкі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що популярна К-pop-група Blackpink встановила рекорд на YouTube, набравши більше мільярда переглядів під кліпом на пісню "Ddu-Du Ddu-Du". Варто зазначити, що іншим артистам цього жанру не вдалося досягти такого успіху.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини