Головна Новини Дозвілля музика Пам'ятні речі Beatles виставили на аукціон: що можуть придбати переможці торгів
commentss НОВИНИ Всі новини

Пам'ятні речі Beatles виставили на аукціон: що можуть придбати переможці торгів

Приймаються платежі в криптовалютах, включаючи dogecoin

26 січня 2022, 11:45
Поділіться публікацією:

Син Джона Леннона Джуліан продає на аукціоні пам’ятні речі, пов’язані з Beatles, зокрема три гітари, подаровані йому батьком, і рукописні нотатки про пісню 1968 року "Hey Jude", але не фізично. Про це повідомляє Reuters.

Пам'ятні речі Beatles виставили на аукціон: що можуть придбати переможці торгів

Гітару, яку Джон Леннон подарував своєму синові Джуліану - Reuters

Аукціон — це продаж токенів (NFT), типу цифрового активу. Кожен переможець торгів зможе претендувати на право власності на цифровий файл, описаний як "аудіо-візуальний предмет колекціонування", у якому Джуліан Леннон розповідає про "особливий сердечний спогад".

"Мені неймовірно пощастило жити в той день і вік, коли інновації дозволяють мені поділитися такими особистими частинами історії моєї родини Леннонів. Завдяки цій колекції NFT я можу надати ексклюзивний доступ до особливих предметів", — сказав Джуліан Леннон, співак, автор пісень, письменник і художник.

Хоча NFT іноді продається разом із фізичними предметами, як свого роду цифровий сертифікат автентичності, володіння NFT не дає права власності на основний предмет – скоріше, це можна розуміти як свого роду цифрове право "хвалитися".

У цьому випадку покупці Beatles NFT не отримають гітару чи хоча б аркуш паперу. Вони отримають одиницю запису даних блокчейну, що їхні криптогаманці володіють NFT, пов’язаними з цифровим файлом, що показує цей предмет.

Продаж також включає NFT, що представляє зображення афганського пальта, яке Джон Леннон носив на зйомках фільму 1967 року "Magical Mystery Tour", і NFT зображення чорної накидки, яку він носив у фільмі 1965 року "Допоможіть!". Останні ставки на них були 8 000 і 6 000 доларів США відповідно.

Зростаючий інтерес до криптоактивів привів традиційні аукціонні будинки, такі як Christie's, до продажу NFT. Аукціон Леннона проводять Julien's Auctions та YellowHeart NFT і закривається 7 лютого.

Заявки можуть бути розміщені онлайн або на фізичному аукціоні в Беверлі-Хіллз. Платежі дозволені в різних криптовалютах, включаючи біткойн, ефір і доджкойн.

Невизначена частина доходів буде передана фонду White Feather.

Як повідомляли раніше "Коментарі", як дізнатися, що на вашому комп'ютері приховано майнять криптовалюту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини