Головна Новини Дозвілля музика 9 літніх музичних фестивалів у Європі, які варто відвідати
commentss НОВИНИ Всі новини

9 літніх музичних фестивалів у Європі, які варто відвідати

Розповідаємо, куди поїхати влітку, щоби пригадати, як це тусити на музичному фестивалі

24 липня 2024, 15:55
Поділіться публікацією:

Літо 2024 року в самому розпалі час подумати про відпустку, сезон яких невблаганно наближається. Можна, звичайно, обрати якийсь спокійний відпочинок, на зразок лежання на шезлонгу біля басейну, моря або озера в горах, а можна заморочитися і знайти щось цікаве, драйвове та сповнене яскравих емоцій. Для любителів музики та мистецтва портал "Коментарі" зібрав кілька літніх захоплюючих фестивалів по всій Європі. Від масштабних open air заходів на мальовничих островах до затишних та екологічних фестивалів у зелених парках – цього сезону кожен знайде щось до душі.

9 літніх музичних фестивалів у Європі, які варто відвідати

У нашому огляді ми зібрали найцікавіші фестивалі літа, які варто відвідати, щоб насолодитися найкращими артистами, унікальною атмосферою та різноманітністю культурних заходів. Підготуйтеся до літа, повного незабутніх вражень та нових відкриттів.

Музичні фестивалі літа 2024:


Tomorrowland


Коли: 26–28 липня

Де: Бум, Бельгія

Хедлайнери: Swedish House Mafia, David Guetta, REZZMAU5, Amelie Lens, Alesso, Hardwell, Tiësto

Сайт

Дводенний фестиваль у вихідні, відомий кожному любителю EDM. Цього року він порадує чудовим складом виконавців. А ще для своїх фанатів з усього світу підготував вражаючі інсталяції та світлове шоу, які супроводжуватимуть виступи світових зірок. Цього року серед артистів, які виступатимуть на фестивалі, такі імена, як Swedish House Mafia, David Guetta, Tiësto, REZZMAU5 та Hardwell.


Latitude

Коли: 25–28 липня

Де: Віллінгем, Великобританія

Хедлайнери: Kasabian, London Grammar, Duran Duran, Rag'N'Bone Man

Сайт

Щорічний фестиваль, який проходить у мальовничому куточку Віллінгем у графстві Кембріджшир, Великобританія. Latitude пропонує своїм гостям унікальний культурний досвід, що виходить за межі звичайних музичних фестивалів. З моменту свого першого проведення у 2006 році фестиваль зарекомендував себе як один із найвидатніших у Великій Британії. Його програма охоплює не лише музику, а й літературу, стендап, театр, танці та багато іншого.

Цього року музична складова фестивалю особливо різноманітна та приваблива: на головній сцені виступатимуть легендарні Kasabian, чарівні London Grammar, популярні Keane та Duran Duran. Це чудова причина для того, щоб отримати британську візу.


All Together Now Festival

Коли: 1-4 серпня

Де: Керрагмор, Ірландія

Хедлайнери: The National, Jorja Smith, James Vincent McMorrow, Maribou State, Kiasmos

Сайт

Найбільший незалежний фестиваль Ірландії, який вп'яте охоплює ціле місто з 18 сценами на тлі мальовничих ірландських пагорбів. Як і попередній фестиваль у нашому списку, All Together Now не обмежується лише музикою, акцентуючи увагу на таких видах мистецтва, як театр, ораторська майстерність, стендап, сторітлінг, wellness та, звичайно ж, гастрономія. Організатори називають його "фестивалем відкриттів".


Øya Festival

Коли: 7–10 серпня

Де: Осло, Норвегія

Хедлайнери: Queens of the Stone Age, Pulp, PJ Harvey, The Smiles, The National, Raye

Сайт

Скандинавські фестивалі пропонують унікальний досвід, який важко порівняти із будь-яким іншим європейським заходом. Основний норвезький фестиваль проходить у парку, розташованому за кілька хвилин ходьби від центру Осло, оточеного білими піщаними пляжами, фіордами та зеленими пагорбами Екеберг. Це місце, де понад тисячу років тому було засновано столицю Норвегії.

Під час Øya Festival парк перетворюється на точку перетину природи та культури. Ви зможете насолоджуватися зеленню та чудовими видами норвезької природи, а також виступами улюблених артистів. Цьогорічний лайнап вражаючий і ще може змінитися, стежте за новими анонсами.


Sziget

Коли: 7–12 серпня

Де: Будапешт, Угорщина

Хедлайнери: Fred Again.., Halsey, Liam Gallagher, Skrillex, Martin Garrix, Sam Smith

Сайт

Фестиваль, який вже понад 30 років наповнює Будапешт звуками музики, окупуючи острів Обуда на кілька спекотних серпневих днів. Завдяки цій події острів у центрі міста отримав назву "острів свободи", який став офіційним слоганом та місією фестивалю.

Цього року Sziget зберігав інтригу до останнього і оголосив про хедлайнерів пізніше за багато інших європейських фестивалів, але очікування того коштувало. Серед зірок, які виступатимуть на фестивалі – Fred Again.., Martin Garrix, Sam Smith, а також поп-зірка Halsey, легендарний Liam Gallagher, один із найкращих діджеїв світу Skrillex, та Janelle Monáe. Минулого року фестиваль зібрав понад 420 тисяч відвідувачів, і цей рік обіцяє бути ще грандіознішим.


Flow

Коли: 9–11 серпня

Де: Гельсінкі, Фінляндія

Хедлайнери: Raye, PJ Harvey, Pulp, The Smile, Idles, Fred Again.

Сайт

Ще один скандинавський фестиваль, який виник із прагнення організаторів створити подію, на яку вони самі хотіли б піти. З 2004 року Flow зберігає свій уважний підхід, орієнтований на високу якість, особливо у виборі музики – на його сценах виступають ті артисти, які справді вражають організаторів. Можливо, тому Flow сьогодні вважається одним з найсучасніших фестивалів Європи, які стрімко розвиваються і ретельно продумані. Цього року він відзначає своє 20-річчя.

Серед хедлайнерів – номінант на "Греммі" Fred Again.., сайд-проект Тома Йорка The Smile, ікони брит-попа Pulp, видатна в живих виступах PJ Harvey та Raye, чий дебютний альбом став одним із найкращих у 2023 році.


Way Out West

Коли: 8–10 серпня

Де: Гетеборг, Швеція

Хедлайнери: Fred Again.., Queens of the Stone Age, PJ Harvey, Pulp, The National, The Smile

Сайт

Мультижанровий фестиваль, що проходить у зеленому серці Гетеборга – парку Slottsskogen, чудово втілює шведські цінності. Він пропонує неспішну, комфортну та екологічну атмосферу для відпочинку у стилі hygge, з чудовою програмою. Коли основні виступи у парку завершуються, фестиваль триває нічними концертами під гаслом Stay Out West, які проходять у кількох клубах по всьому місту.


Rock en Seine

Коли: 21–25 серпня

Де: Париж, Франція

Хедлайнери: Lana Del Rey, Måneskin, Massive Attack, PJ Harvey, The Offspring, The Smile

Сайт

Триденний open air у просторому парку неподалік Парижа. Хоча "Rock en Seine" позиціонується як рок-фестиваль, на його сценах можна почути виконавців різних жанрів, включаючи ті, які далекі від рок-музики. Цього року головним хедлайнером стане музична німфа Lana Del Rey. Її виступ доповнять гарячі італійці Måneskin, яскрава PJ Harvey, піонери тріп-хопу Massive Attack, гучні The Offspring та сайд-проект учасників Radiohead – The Smile.


Lollapalooza Berlin

Коли: 7-8 вересня

Де: Берлін, Німеччина

Хедлайнери: Sam Smith, Martin Garrix, The Chainsmokers, Niall Horan, Louis Tomlinson

Сайт

Американський музичний та арт-фестиваль, що влаштувався у волелюбному Берліні. Lollapalooza завжди привертає увагу своїм зоряним складом виконавців, а між концертами на фестивальній території є безліч розваг, на які організатори приділяють особливу увагу.

Цього року в Олімпійському парку можна буде побачити ліричного Sam Smith, енергійного Martin Garrix, атмосферних The Chainsmokers та сольні виступи учасників One Direction – Niall Horan та Louis Tomlinson.

Якщо ти справжній любитель музики, не встиг насолодитися музичним літом на інших фестивалях і опинився в Берліні на початку вересня, не проґав шанс приєднатися до останньої фестивальної події року – Lollapalooza Berlin.


Бонус

Фестивалі з чудовою репутацією, які теж можна мати на увазі:

Best Kept Secret (Нідерланди)

Glastonbury (Велика Британія)

Roskilde (Данія)

Nos Alive (Португалія)

Orange Warsaw Festival (Польща)

#mybloodyfestival (Литва)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини