Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Огірки, білокачанна капуста, брокколі, шпинат, латук, стручкова квасоля, авокадо, листя салату, брюссельська капуста, цибуля-порей, горох, цукровий горох, перець, кріп, петрушка, селера — всі ці овочі незамінні в зимній період.
Зелені овочі (фото з відкритих джерел)
Зелені овочі є прекрасним засобом для нормалізації обміну речовин і поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту, вони сприяють зменшенню ризику виникнення діабету. Цікаво, що зелені овочі знижують негативний вплив на шкіру від ультрафіолетових променів.
У авокадо в великій кількості містяться речовини, що сприяють зниженню рівня холестерину, а для зниження ризику захворювання на рак підходить брокколі. Вона багата сульфорафаном і індол — речовинами, які сприяють запобіганню виникнення ракових утворень.
Нагадаємо, за словами вчених, китайська капуста, брокколі та інші зелені овочі виступають джерелом хімічних сигналів, які забезпечують загальне функціонування імунної системи, клітин імунітету в шкірі і кишечнику. Ці клітини є інтраепітеліальних лімфоцітамі, пише healthystyle. Які раніше не передбачалося, що клітини на поверхні кишок настільки пов'язані з харчуванням. Однак експеримент, під час якого гризуни 3 тижні вживали невелику кількість овочів, показав, що за цей період з кишечника пропало 80% захисних клітин. Ці клітини забезпечують захист організму і загоєння ран.
Дослідження підтвердило, що кількість інтраепітеліальних лімфоцитів залежить від білка з поверхні клітин, який регулюється харчовими компонентами хрестоцвітних овочів. Через дефіцит цього рецептора гризуни втрачали контроль над мікроорганізмами.
Новини