Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Експерти проаналізували асортимент рибних магазинів і назвали сорти риби, яку найчастіше підробляють.
Риба (фото з відкритих джерел)
На першому місці за кількістю підробок опинилися вироби з морського окуня (87%) і тунця (59%). Всього сім з 120 зразків рибної продукції з морського окуня містили його м'ясо, в інших випадках це було інше м'ясо. Також дуже часто замінюють дешевшими сортами м'яса рибу чилійського сібаса, палтуса і тріску (від 19 до 38% підробок).
Найрідше, як показали дані лабораторних досліджень, підміняють лосось (7% випадків) і морський язик (9%)
Цікаво, що найнебезпечнішим каналом для покупки риби виявилися суші-ресторани. Тут одні види риб підміняють іншими в 74% випадків, що не завжди несе шкоду здоров'ю, але є прямим обманом споживачів, які платять за високоякісні сорти риби.
Нагадаємо, риба містить забруднюючі речовини, такі як ртуть, які можуть завдати шкоди розвивається мозку і нервовій системі дитини. Людське тіло легко поглинає метилртуть, яка знаходиться в рибі. Дослідження показують, що вплив навіть низьких доз метилртути може впливати на мозок і нервову систему. Немовлята (в тому числі і плід в матці) і маленькі діти найбільш уразливі до високих рівнів метилртути, тому що їх мозок і нервова система все ще розвиваються. Чому не можна просто виключити рибу з раціону дитини? Риба є дуже хорошим вибором — особливо в ранньому дитинстві. Дослідження показали, що отримання достатньої кількості омега-3 в дитинстві впливає на зір дитини і його когнітивний розвиток. Добрими джерелами жирних кислот є лосось, форель, анчоуси, оселедець, сардини.
Новини